Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.

Imperior

Deze band bestaat anno 2024 uit Jurrie Delporte, Aäron Louwyck en Peter Paelinck. Drie lokale helden die hun muzikale sporen ondertussen al meer dan verdiend hebben. In 1996 startten ze met een aantal kompanen de groep ‘Imperior de Percusion’ ofwel ‘Heersers van het slagwerk’. Na meer dan 25 jaar staan ze nog steeds als jonge wolven op het podium.

De Lagelanders

Zes door de wol geverfde muzikanten schuimden de lagelandenlijsten af van de laatste 50 jaar, en visten er de mooiste parels uit. Het betere Nederlandstalige werk dus. Van Amersfoort tot Zillebeke. De songs werden uitvoerig getest op meebrulbaarheid, houdbaarheid en street credibility. Kam je haren, recht je schouders, denk aan je tanden en dans met jezelf.

Compact Disk Dummies

Toen de Compact Disk Dummies in 2013 op de eerste editie van Veurne La Fête werden aangekondigd, hadden ze net Humo’s Rockrally gewonnen en waren ze meer dan klaar om de wereld te veroveren. Met The Signal bevestigen ze hun status van Belgische rockgoden. De laatste festivalzomers hebben ze ondertussen alle grote podia verbluft achter gelaten. De broers Janus en Lennert Coorevits komen terug naar de Grote Markt om dit nieuw album voor te stellen. Feest gegarandeerd!

USED

De combinatie van singer-songwritingtalent en de kennis om verschillende instrumenten te spelen, resulteert bij USED in een frisse en kenmerkende sound. Euforisch, melancholisch en vooral heel dansbaar. Hij bereikte al snel de top van de Belgische Drum & Bass-scene en stootte in geen tijd door van veelbelovend naar topper op festivals over heel de wereld. Zijn debuutplaat tekende hij bij Breakbeat Kaos en Stubru draaide naast zijn eigen songs ook zijn samenwerkingen met Joost en Acid grijs. Veurne… zet je schrap. Hier komt USED!

Hoogtepunt van evenementenseizoen

Jonas Bel, Veurne Plus, schepen van Cultuur: “Veurne La Fête is de traditionele opener van het najaar. Wat eerst een eenmalige activiteit leek te worden, is intussen gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen. Ook dit jaar kondigt dit evenement zich weer als een knaller aan.” (GE)

Veurne La Fête is een organisatie van Visit Veurne. Meer info via www.veurne.be/veurne-la-fete en www.facebook.com/veurnelafete

The post Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 km/uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Acht migranten omgekomen bij poging om Kanaal over te steken

Afgelopen nacht zijn 8 migranten omgekomen bij een poging om het Kanaal over te steken en het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. 6 overlevenden, onder wie een baby, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er dit jaar al minstens 46 migranten verdronken in het Kanaal.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

Lijsttrekkers gaan met elkaar in ultiem debat tijdens het groot Roeselaars verkiezinsdebat

Op zondag 13 oktober zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. Voor wie nog niet weet op wie te stemmen, of eerder bevestiging wil, moet op zondag 29 september in Creo zijn voor het groot verkiezingsdebat van Perskring Roeselare. De lijsttrekkers gaan er met elkaar in debat over verschillende thema’s.
The post Lijsttrekkers gaan met elkaar in ultiem debat tijdens het groot

Lees meer »