Verschillende doden na ontsnappingspoging uit overvolle Makala-gevangenis in Congolese hoofdstad Kinshasa 

In de nacht van zondag op maandag is een uitbraakpoging uit de gevangenis Makala in de Congolese hoofdstad Kinshasa verijdeld. Er zouden verschillende doden en gewonden gevallen zijn. Volgens de regering is de situatie onder controle, maar opnieuw zet het drama de schijnwerpers op de wantoestanden in de overvolle koloniale strafinstelling, de enige van heel Kinshasa. 

Meer krantenkoppen in België

Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt”

“Nog eentje kan de laatste zijn”, met die slogan lanceert Essevee een campagne die iedereen moet aanmoedigen om bewust na te denken over de gevolgen van alcohol achter het stuur.
The post Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

‘Kotmadam Sarafian’ maakt zich voor het eerst kwaad en terecht: “Wie doet er glasscherven in drinkbak van de hond?!”

Barbara Sarafian (56) moet voor het eerst van haar oren maken als kotmadam. Enkele studenten hadden een zware avond achter de rug en lieten aan de actrice weten dat ze alles later zouden opruimen. Maar dan ontdekt ‘Kotmadam Sarafian’ glas in de drinkbak van haar hond Mike. “Wie heeft dat gedaan?!”, klinkt het meteen boos en verontwaardigd.

Lees meer »

Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge

Zaterdag ging ‘Het Verjaardagsboek’, de nieuwe Bumba-show, in première in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Deze nieuwe theatertour is een feesteditie, want het clowntje Bumba, de vriend van de allerkleinsten, mocht dit jaar 20 kaarsjes uitblazen.
The post Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts naar de hot seat na knappe tijdrit, maar concurrentie nadert aan tussenpunt

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

“Manipulator die angst inboezemt” en “man met twee gezichten”: psychologen schetsen vernietigend beeld van Dominique Pélicot

In de rechtbank van Avignon is de tweede week van het proces tegen Dominique Pélicot van start gegaan, de man die ervan beschuldigd wordt zijn echtgenote te hebben gedrogeerd en meer dan 90 keer te laten verkrachten. Na de aangrijpende getuigenissen van zijn vrouw en dochter vorige week, kwamen vandaag verschillende experts aan het woord. Zij schetsten een psychologisch portret

Lees meer »