Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door een druggebruiker.

Het Munitieplein was al jarenlang een grijze plek in de Roeselaarse wijk Krottegem. “De voorbije jaren kwamen er vaak voorstellen om het pleintje aan te pakken, maar we zochten naar iets waar de buurt volledig achter stond. Dit jaar hebben we onder andere via overlegmomenten met de buurtbewoners gekeken hoe we van het grijze plein een mooie, groene ontmoetingsplaats kunnen maken”, aldus schepen van Groen Michèle Hostekint (Vooruit).

De site werd deels onthard en ingevuld met paadjes en gras. Voor de kinderen zijn er verschillende speelelementen zoals een speelheuvel en een pannaveldje. Enkele banken die vroeger op het De Coninckplein stonden kregen een nieuwe plaats op het Munitieplein. Tijdens het plantseizoen wordt er nog extra groen aangeplant.

Overlast

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) maakte van de opening van het pleintje gebruik om de omwonenden gerust te stellen. Hij sprak hen één voor één aan en luisterde naar hun bezorgdheden over de overlast die de voorbije weken veroorzaakt werd door een drugsgebruiker uit de Hammestraat, vlakbij het Munitieplein. “Jullie moeten rustig kunnen slapen. Het zal nog even duren vooraleer we deze puist kunnen uitduwen, maar nu hebben we een belangrijke stap gezet.”

De bewoner uit de Hammestraat werd vrijdag uit zijn huis gezet. “Hopelijk keert de rust terug zodat positieve zaken zoals de verwezenlijking van deze mooie, groene plek ook het positieve in deze wijk uitstralen. Deze legislatuur hebben we geïnvesteerd in extra groen in Krottegem. Dit is het orgelpunt.”

The post Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Vijf Golden Retrievers op bezoek bij Atelier B

De eerste schoolweek werd in Atelier B, school voor buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren met autisme, op een originele en ontspannende manier afgesloten. Vzw Therapy Dogs kwam immers langs met vijf schattige Golden Retrievers zodat de leerlingen op de speelplaats naar hartenlust konden knuffelen met de lieve honden. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de
The post Vijf Golden

Lees meer »

“We hebben echt stress gehad”: Belgische trainer Lamberts analyseert “de beste prestatie ooit” van Vuelta-winnaar Primoz Roglic

Primoz Roglic heeft in Madrid zijn vierde Vuelta gewonnen en komt zo op gelijke hoogte van Roberto Heras. De voorsprong va Roglic op de nummer twee was 2’36”, maar een gemakkelijke bevalling was het allerminst. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts analyseert de Vuelta van zijn poulain: “Hij koerst nog steeds niet pijnvrij.”

Lees meer »

“Een schande”: Cesar Casier neemt het op voor Conrad Janssens na pijnlijke opmerkingen in ‘Celebrity Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Zo krijgen Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), het zwaar te verduren, schrijft ‘TV Familie’. En dan vooral vanwege de pijnlijke uitspraken die de speurders in het programma over het koppel deden. “We zijn

Lees meer »