Topdarters komen dit weekend naar Antwerpen voor Flanders Darts Trophy, ook ‘Dancing Dimi’: “Fantastisch om eens zo dichtbij te spelen”

Komend weekend zakt de wereldtop van het darten af naar Antwerpen voor de eerste editie van de Flanders Darts Trophy. Onder andere Dimitri Van den Bergh – Dancing Dimi – kijkt ernaar uit om in zijn geboortestad te spelen. Er zijn al 20.000 tickets verkocht voor het toernooi, maar er zijn er nog steeds beschikbaar. 

Meer krantenkoppen in België

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

281 doden en 1,6 miljard dollar schade na doortocht van tyfoon Yagi in Vietnam

Een week na de doortocht van Yagi in Vietnam is het duidelijk dat de tyfoon een hoge menselijke en materiële tol heeft geëist. De dodentol is er opgelopen tot 281 slachtoffers. Nog eens 67 mensen zijn vermist geraakt en meer dan 1.900 mensen zijn gewond geraakt, meldt de Vietnam Disaster and Dyke Management Authority zondag. Volgens eerste schattingen door de

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbe­nen-incident’: “Blanka en ik hebben een goede verstandhouding”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht voor hartoperatie

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis op Rikers Island gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »

Dokter Johan De Rycke met pensioen: “Meer dan 13.000 prothesen geplaatst”

Op 7 juni had dokter-orthopedist Johan De Rycke zijn laatste werkdag aan het AZ Sint-Jan. Maar dat betekent niet dat de man die meer dan 13.000 prothesen plaatste nu vooral zal luieren. “Ik doe nog consultaties bij de afdeling SFX, ben nog actief als arbeidsgeneesheer en je vindt me in oktober terug op de lijst Voor Brugge als lijstduwer”, zegt

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 km/uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »