Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.

Aan deze bekendmaking was een maandenlange voorbereiding voorafgegaan. Een jaar geleden stelde team8630 hun nieuwe stadslijst voor als ‘het huwelijk tussen de CD&V, N-VA en niet-partijgebonden kandidaten’, met als slagzin ‘Visie voor Veurne’.

Dit weekend maakte team8630 de kandidatenlijst bekend. De lijst wordt getrokken door Dirk Kesteloot, voormalig begrafenisondernemer en momenteel N-VA-gemeenteraadslid en eerste schepen Anne Dequidt (CD&V) is lijstduwer. Nog op de lijst staan de namen van een aantal huidige gemeenteraadsleden: Wouter Vanlouwe, Bart Goudeseune en Lut Vanholme (N-VA), Anja Pilet, Jan Verfaillie en Boudewijn Meesschaert (CD&V). Verder staat gemeenteraadslid Isabelle Verlodt als onafhankelijke op de lijst, naast een aantal nieuwe gezichten, en dat is een mix die de Veurnse samenleving helemaal weerspiegelt: zelfstandige ondernemers, een landbouwer, een student, gepensioneerden, iemand uit het onderwijs.

Visie

Lijsttrekker Dirk Kesteloot: “Team8630 wil als centrumrechtse stadslijst meer nabij zijn en daarom de vinger aan de pols houden bij wat er leeft bij de inwoners van Veurne, maar ook bij de inwoners van alle dorpen. We hebben intussen een ruim programma uitgewerkt, met enkele belangrijke krachtlijnen. We willen meer ondersteuning van het sociale weefsel, met name al onze verenigingen, die het kloppende hart van onze stad zijn. Onze stadskern is belangrijk, en daaruit mag niet alles worden weggetrokken. Onze lokale handelaars en ondernemers, maar ook onze landbouwers die voor vers vlees en groenten zorgen, verdienen bijzondere aandacht. Door meer groen in en rond Veurne te voorzien, zorgen we voor een klimaatrobuuste stad en verhogen we de biodiversiteit. We willen dat er betaalbare woningen zijn voor onze jonge generatie en door in te zetten op onderhoud en algemene netheid van ons openbaar domein willen we een aangename leefomgeving creëren, waar iedereen zich veilig voelt. Dat betekent ook dat we een correcte handhaving moeten toepassen. Ons culturele erfgoed is onze grootste toeristische troef. Uiteraard staan we open voor nieuwe bouwprojecten, maar enkel als die respect tonen voor de bestaande omgeving. Onze Vlaamse identiteit en cultuur zullen we uiteraard verder uitdragen met respect en aandacht voor onze Nederlandse taal. En een zorgzaam Groot Veurne – in al haar facetten – is voor ons, last but not least, een heel belangrijke krachtlijn.”

CD&V-voorzitter Kurt Danneel: “Team8630 wil een team zijn dat er staat voor alle Veurnaars. Van alle dorpen en van het centrum, jong en oud, ervaren en nieuwkomers. Maar vooral een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt. En hoe? Simpel, door meer initiatief toe te laten voor de jeugd, sport, verenigingen, zelfstandigen, landbouwers, … Maar evenzeer door de verantwoordelijkheid op te nemen voor zij die willen, maar spijtig genoeg niet kunnen. Er kan zoveel meer, als het maar slimmer aangepakt wordt!”

The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers – Israëlisch leger bevestigt twee aanvallen in Syrië

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johny schiet vriend met motor te hulp, maar krijgt rake klappen van omwonende: “Hij stuurde z’n vrouw naar binnen en haalde een hamer uit zijn zak”

Johny Heymans (53) uit Ninove werd op 1 september in elkaar geslagen door een twintiger in de Achturenstraat in Ninove. De feiten deden zich voor nadat Johny een vriend was gaan helpen om een gevallen motorfiets van 400 kilogram terug in de garage te zetten. “Op weg naar huis kreeg hij rake klappen met een kleine hamer op zijn hoofd”,

Lees meer »

Onze journaliste geeft ‘Celebrity Klopjacht’ 7 op 10: “Wie zou niet stoppen voor een knipoog van Erik Van Looy?”

Geen onbekende Vlamingen meer, maar bekende gezichten zoals Erik Van Looy, Olga Leyers en de zusjes Coorevits. Waar de kijkers van ‘Klopjacht’ gewoon waren om de prestaties van gewone stervelingen te volgen, duiken de BV’s nu op elke hoek van de straat op. Behoudt het programma zo wel de spanning en spontaniteit die het zo populair maakten? In tegenstelling tot

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Zo goedkoop is een kot van Barbara in ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent: “Een bescheiden bedrag”

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »

Wordt je voorschot straks automatisch aangepast? Dit zijn de federale onderhandelaars van plan met je energiefactuur

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »