’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.

De prikkelende voortuin moet kinderen verantwoordelijkheid leren dragen voor de natuur. Midden in de tuin staat de buitenklas, waar op een speelse en ervaringsgerichte manier kennis overgebracht wordt. Er zijn insectenpalen en -huisjes, vorig jaar door de leerlingen gemaakt, waar verschillende kriebelbeestjes zich thuis voelen. “Zo leveren we samen met de kinderen ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Onze leerlingen staan trouwens zelf in voor een groot deel van het onderhoud . Door niet alleen over duurzaamheid te leren, maar er in de praktijk mee bezig te zijn, maken we de pijler ‘duurzame school’ van onze schoolvisie tastbaar”, klinkt het.

De tuin kwam er na twee jaar plannen, en zou er volgens directeur Mieke Bonte niet gekomen zijn zonder steun van gemeente en provincie. “Beide overheden geloofden in onze schoolvisie en hielpen onze droom van een groene plek voor spel en educatie te realiseren. De firma Lafaut zorgde tot algemene tevredenheid voor de uitvoering van de werken”, klinkt het.

The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Songfestival”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Burgemeester Hoogstraten wil gezamenlijke politiepost met Nederland op E19 in Meer: “Drugscriminelen verplaatsen activiteiten naar België”

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil dat er op de E19 in Meer een politiepost komt met zowel Belgische als Nederlandse politie die er permanent aanwezig is. Dat moet drugsbendes afschrikken die hun activiteiten van Nederland naar de grensstreek lijken te verplaatsen, omdat er in Nederland harder tegen hen opgetreden wordt.

Lees meer »

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Sven Vanthourenhout heeft nog geen zicht op een nieuwe job: “Ik ga me volledig smijten tot en met het WK in Zürich”

Sven Vanthourenhout is dinsdag tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond in de marge van het EK wielrennen dieper ingegaan op zijn afscheid als wielerbondscoach. Daarbij benadrukte de West-Vlaming dat hij “zich volledig zal smijten tot en met het WK in Zürich”, en dat hij nog geen zicht heeft op zijn werkgever voor volgend jaar: “Ik heb een aantal zaken

Lees meer »

Na zijn knappe goal: HLN-lezer verkiest Fransman Ousmane Dembélé tot man van de match

De Rode Duivels konden tegen Frankrijk geen revanche nemen voor de EK-uitschakeling van eerder deze zomer. De Belgen ondergingen de wet van de sterkste tegen ‘Les Bleus’, waar Ousmane Dembélé een uitblinker was. Duidelijk ook voor de HLN-surfer, die de winger verkoos tot man van de match. Eén deelnemer wint ook een duoticket voor België-Frankrijk op 14 oktober, de winnaar

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: immens populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Terwijl het zwembad in Heule de deuren terug opent op 10 september vanaf 19 uur, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17.842 bezoekers genoten van het openluchtzwembad. LAGO Kortrijk Lagaeplein organiseert ook dit jaar opnieuw VR-zwemmen en relaxavonden met achtergrondmuziek en onderwaterverlichting.
The post LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren appeared first on

Lees meer »