Prachtig weer en toch lijkt het ook al een beetje herfst: hoe komt dat?

Het is nog niet eens negen uur ’s avonds en het is al donker dezer dagen. En onder veel bomen liggen al opvallend veel bladeren. Is de herfst, ondanks de zomerse temperaturen overdag, toch al ingezet?

 

Meer krantenkoppen in België

Harris en Trump voluit in de aanval tijdens eerste presidentiële debat, maar afgetekende winnaar is er niet

Er is geen duidelijk winnaar van het eerste (en mogelijk enige) presidentiële debat tussen Kamala Harris en Donald Trump. Harris start zichtbaar zenuwachtig aan het debat, maar weet zich snel te herpakken. Haar missie lijkt vanaf het begin van het debat duidelijk: onder de huid kruipen van oud-president Trump. Dat lijkt deels te lukken, want Trump is zichtbaar geïrriteerd, maar

Lees meer »

Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de vierde editie plaats van ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’, een gezellig dorpsfestival. Eerst in gc Geluwe en daarna in een feesttent op de Sint-Denijsplaats. Het programma van deze driedaagse ligt al enige tijd helemaal vast.
The post Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Lees meer »

Nibies wint Goud op de Belgium Chocolate Awards: “Klanten zijn een bron van inspiratie”

Gisteren werd Nibies bekroond met de gouden award in de categorie ‘Chocolate Business Gift’ tijdens de prestigieuze Belgium Chocolate Awards. Nibies viel in 2022 al in de prijzen met een bronzen award in de categorie ‘Chocolate Concept’. Dit is opnieuw een erkenning voor de unieke stijl die deze Harelbeekse chocolaterie hanteert.
The post Nibies wint Goud op de Belgium

Lees meer »

Verkiezingsstunt of noodzakelijke maatregel? Ophef rond GAS-boetes vanaf 14 jaar in Kortrijk

Met een ruime meerderheid keurde de Kortrijkse gemeenteraad maandag de invoering van GAS-boetes voor jongeren vanaf 14 jaar goed. Groen omschrijft het als een ‘platte verkiezingsstunt op kap van de 14-jarigen’, voor Vlaams Belang is het niet meer dan een schijnoplossing. Burgemeester Van Quickenborne ziet het dan weer als een welgekomen maatregel in de strijd tegen jeugdcriminaliteit.
The post

Lees meer »

Speelkar en Babbelcaravan naar Zarren

Na heel wat geslaagde passages op verschillende locaties in Kortemark trekken de Speelkar en de Babbelcaravan dit najaar naar Zarren. Je vindt ze op woensdag 25 september, woensdag 9 en woensdag 23 oktober in de Koordhoekwijk. “Dit gebeurt in samenwerking met LDC De Wimperlinde, vzw ‘t Schoederkloptje en Saamo, een organisatie die sociale uitsluiting wil
The post Speelkar en

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »