Opera Ballet Vlaanderen houdt uitverkoop van decorstukken in atelier in Zele

Opera Ballet Vlaanderen houdt binnenkort in haar atelier in Zele een uitverkoop van decorstukken. Je kan er attributen op de kop tikken die gebruikt zijn in verschillende opera- en balletvoorstellingen in Gent en Antwerpen. 400 kostuums zijn er te koop, veel kleine rekwisieten, maar ook grote opmerkelijke stukken als een opgezette stier en een badeend. 

Meer krantenkoppen in België

Modelspoorklub geeft geheimen prijs op open Monumentendag

In het clubhuis aan de Karperstraat 11 in Zandvoorde kwamen op zondag 8 september heel wat liefhebbers van miniatuurtreintjes over de vloer. De Modelspoorklub van de Kust (MSKK) zette de deuren open naar aanleiding van de zesendertigste Open Monumentendag. Het thema van de dag luidde en route. In de thuisbasis van MSKK kon het publiek
The post Modelspoorklub geeft

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Oplossing voor zandberg die al jaren in de weg ligt in Zeebrugge

Het havenbestuur heeft een plan voor het wegwerken van 1,4 miljoen kubieke meter zand dat in de weg ligt van autobehandelaar ICO. Die berg van maar liefst 32 hectare komt van een kwarteeuw graafwerken voor de havenontwikkeling. Maar ook de volgende jaren is er nog een massa overtollige grond op komst.
The post Oplossing voor zandberg die al jaren

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’ van ROX, op N-VA lijst bij komende verkiezingen: “Ik zou graag meewerken aan de toekomst van deze stad”

Onlangs maakte N-VA Menen-Lauwe-Rekkem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober bekend. Daarop viel vooral de vierde plek op de lijst op: Jeremy Vandoorne. De Lauwenaar speelde de rol van Xavier in de populaire Ketnet-reeks ROX en werd zo de held van verschillende generaties kinderen. Hij heeft ook een duidelijke visie voor Menen.
The post Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Burgemeester Heuvelland : “Raadsleden zullen frauderapport nog deze week ontvangen”

Na het incident op de gemeenteraad gisteren, waarbij de voltallige oppositie de zaal verliet, trekt de mist op. Burgemeester Wieland De Meyer liet deze morgen in een persmededeling weten dat alle raadsleden het rapport over het forensisch fraudeonderzoek van Audit Vlaanderen nog deze week zullen ontvangen. “Wij hebben niets te verbergen. Maar ik ben wel erg geschrokken van de agressieve

Lees meer »

Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen

De Strandhelden werkten afgelopen zomer op dezelfde formule verder als afgelopen zomers, namelijk lokale vrijwilligers die dagelijks het strand van Oostende opruimen en door hun actie dagtoeristen en passanten aanzetten om hetzelfde te doen. Nu de zomer ten einde loopt, is het tijd voor een evaluatie, want er werden records gebroken.
The post Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen appeared

Lees meer »