Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens, is de tweede verlaagde zone ook klaar. Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrasjes.

De Kasteel- en Dolfijnkaai kregen een wandelboulevard met verlaagde tuin en ruimte voor gezellige terrasjes. De Reepkaai wordt nog afgewerkt. Het einde van de werken aan de Reepkaai is voorzien tegen half september. Vanaf eind oktober volgt de aanplanting van de bomen.

Zaterdag 14 september wordt alvast de tweede verlaagde zone feestelijk geopend. Wie weet bemachtig je een gratis ijsje of Boule de Berlin. Om 19 uur is er de officiële inhuldiging, gevolgd door een spectaculaire fonteinshow die ook om 20.20 en 22 uur getoond wordt. Aansluitend is er een gratis receptie.

The post Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak getuigt vandaag niet op proces wegens dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pélicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pélicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt enorme spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.
The post Gratis festival

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Trager tempo en eenvoudige woorden: Nederlandse openbare omroep lanceert ‘Journaal in Makkelijke Taal’ voor laaggeletterden

De Nederlandse openbare omroep NOS heeft een nieuw nieuwsprogramma gelanceerd, genaamd het ‘NOS Journaal in Makkelijke Taal’. Daarin worden nieuwsfeiten eenvoudiger en trager uitgelegd dan in het reguliere journaal, bedoeld voor mensen die moeite hebben met het Nederlands. Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, reageert positief en is vragende partij voor een soortgelijk programma in ons land.

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische bedrijf Aerospacelab gaat satellieten produceren in VS

De Waalse satellietenbouwer Aerospacelab heeft enkele dagen geleden zijn eerste fabriek voor de productie van satellieten ingehuldigd in de Verenigde Staten, dichtbij Los Angeles. Het bedrijf wil zo inspelen op de groeiende noden van de institutionele en militaire markt in de VS, bericht de krant L’Echo dinsdag.

Lees meer »

Waarom Thierry Neuville dit jaar eindelijk op koers ligt om de eerste Belgische wereldkampioen rally te worden

België heeft een traditie in de rallysport, maar serveerde nooit een wereldkampioen. Straks dan, misschien. Of liever: ongetwijfeld. Om niet te zeggen dat het al serieus verkeerd zou moeten lopen. Maar waarom zou het dit jaar eindelijk wel lukken, na al die vruchteloze pogingen, voor Thierry Neuville, 36 jaar en kind van de Oostkantons? Lees en verneem.

Lees meer »

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara

Wie maandag kleurrijke stippen langs de straat zag, was toeschouwer van de verrassingsactie van STIP IT. Op maandag trapten Ketnet, MNM en Radio 2 de campagne tegen pesten af.
The post STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara appeared first on KW.be.

Lees meer »