N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.

De lijst wordt aangevoerd door huidig fractieleider Robin Declerck (45). Ook gemeenteraadsleden Elke Robberechts (47) op de tweede plaats, Vincent Christiaens (41) op de vierde plaats en Liliaene Debaene (72), die de lijst zal duwen, blijven hun ervaring uitdragen binnen de N-VA. Arnout Verstraete (24) op plaats 3 is een van de nieuwelingen op de lijst maar al met de nodige ervaring die hij van thuis uit heeft meegekregen. Mama Sofie Pintelon zetelde in het verleden 12 jaar in de gemeenteraad en neemt nu weer de draad op. Ze staat op de 23ste plaats op de lijst. “Het was bij mijn afscheid van de gemeentepolitiek niet meer de bedoeling om ooit weer op te komen, maar de tijden zijn sterk veranderd. Ook met een zeer geëngageerde zoon in huis is de vlam weer aangewakkerd waardoor ik mijn steentje bij deze verkiezingen wil bijdragen voor de N-VA”, vertelt ze. Andere leden die zich zes jaar geleden ook verkiesbaar stelden zijn Pieter Lescouhier (47), Veerle Hutsebaut (60), Els Sarazyn (58), Juri Renson (54), Inge Van Reybrouck (35) en Tom Landschoot (46).

100 beleidsvoorstellen

N-VA trekt ook met 16 nieuwe gezichten, onder wie een aantal jonge kandidaten, naar de kiezer: Fabienne De Schacht (46), Julian Lopez (22), Sandra Maeyens (54), Xander Loeters (24), Lars Inghelbrecht, Jens Dewulf (24) , Nathan Gore (19), Peter Lambert (62), Nancy Lambier (56), Kathleen Musschoot (66), Bart Van Acker (44), Virginie De Kesel (43), Jonas Guidée (21), Lieselot De Meurisse (31) en Colette Bogaert (66). N-VA Oostkamp wil na deze verkiezingen ook een einde maken aan de alleenheerschappij van de huidige meerderheid die niet voor herhaling vatbaar is. “Met ons uitgebreide programma schuiven we meer dan 100 beleidsvoorstellen naar voren. Indien de kiezer ons het vertrouwen schenkt, gaan wij vanaf dag een aan de slag om deze beleidsvoorstellen in realiteit om te zetten”, besluit Robin De Declerck. (GST)

The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alec Segaert realiseert betere tijd dan elitekampioen Affini op EK tijdrijden: “Hij had hier kunnen winnen bij de profs”

Een opvallende vaststelling woensdag na de Europese kampioenschappen tijdrijden in Limburg: beloftekampioen Alec Segaert realiseerde een tijd die sneller was dan elitekampioen Edoardo Affini. “Samen met vele anderen vind ik dat Alec gewoon bij de elite had moeten rijden”, zei eliterenner Victor Campenaerts, niet alleen landgenoot van Segaert, maar ook ploeggenoot bij Lotto Dstny.
The post Alec Segaert realiseert

Lees meer »

“Met haar laatste zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Catherine is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Na gelekt seksfilmpje van Truiense politica: “Rondsturen is strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro”

Een kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen uit Sint-Truiden gooide vorige week plots de handdoek in de ring, nadat een oud seksfilmpje was opgedoken. Wie het filmpje rondstuurde, is volgens experts strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro. En sinds de wet in 2020 verscherpt werd, is het zelfs strafbaar om het filmpje aan iemand te tonen.

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel van de Brugsesteenweg, werken klaar tegen Batjes 2025

Naar aanleiding van een gas- en waterlek in de Noordstraat eerder dit jaar en de nood aan verschillende kleine herstelwerken, voerde Fluvius op diverse plaatsen controles uit. Die wijzen uit dat de bestaande gasleiding in de Noordstraat en deels ook in de Brugsesteenweg best vervangen wordt door een nieuwe polyethyleen gasleiding.
The post Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel

Lees meer »

N-VA voert de druk op in het migratiedossier: verplicht slagen voor examen om Belg te worden en 5.000 euro voor aanvraagformulier

Federaal onderhandelaar Theo Francken (N-VA) dient in de Kamer een wetsvoorstel in dat de Belgische nationaliteitswet strenger maakt. Het is een denkspoor dat in de onderhandelingsnota migratie staat, maar nog niet definitief verworven is. Francken zit die onderhandelingsgroep voor én is ook fractieleider voor N-VA in de Kamer. De timing van zijn démarche is opmerkelijk, want de vijf gedoodverfde coalitiepartijen

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Geen controle meer over waterkering” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, rampgebied in Oostenrijk uitgebreid naar 42 gemeenten

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »