MR kiest Hadja Lahbib als Europees commissaris

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez draagt huidig ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib voor als nieuwe eurocommissaris. Dat is bevestigd aan onze redactie.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Nederlandse toeriste met kajak gered op de Semois

Een Nederlandse toeriste is zondagnamiddag in de problemen gekomen bij een kajaktocht op de Semois. De hulpdiensten van de zone Luxemburg redden de vrouw die vast was komen te zitten op de rivier, aldus de commandant van de hulpverleningszone.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »

Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in Ezelstraat pop-up P’

Op vrijdag 13 september gaat Peter Laloo (51) – jarenlang medezaakvoerder van Rock-Fort – in de Ezelstraat 13 van start met pop-up restaurant P’. “Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar hier zal ik voor het eerst in bijna 25 jaar weer zelf aan het fornuis staan”, zegt Peter Laloo.
The post Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in

Lees meer »

Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand

Zoals de traditie het voorschrijft wordt met Meulebeke kermis de Sint-Elooisdeken van de Middenstand in de bloemen gezet. Dit jaar valt de eer te beurt aan Bart Minne, die hiermee Pascal Warlop opvolgt. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 september.
The post Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »