Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren? 

Meer krantenkoppen in België

Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket

G&V Breakpoint Basket Waregem kruist dit weekend de degens met de buren van Bobcat Wielsbeke. De ploeg van Ine Parmentier won op de eerste speeldag op het veld van BBC Vanuxeem Ploegsteert Heuvelland met 39-55.
The post Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

Nieuw ‘Wensbeeld’-scenario weerspiegelt de toekomstige ‘mooiste zeedijk van de kust’ in De Panne

In de gemeenteraadszitting van De Panne lichtte architect Pieter Popeye het ‘wensbeeld’ toe dat het lokaal bestuur voor ogen heeft voor hun Zeedijk van de toekomst. De ontwerpplannen zullen de volgende jaren wel moeten worden afgetoetst en bijgesteld op basis van de evoluties in de ‘Kustvisie’ van het Vlaams Gewest, het Masterplan met een strategisch beleidsplan om onze kust te

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

Koninklijk Sportcomité Zwevezele viert verjaardag met standbeeld: “Goede renners strikken kost heel wat tijd, moeite en geld”

In 1949 ontstond de toenmalige Sportcomiteit Zwevezele en vandaag – 75 jaar later – is de organisatie actiever dan ooit. Deze verjaardag wordt op zondag 22 september gevierd met de plaatsing van een standbeeld, als eerbetoon aan alle renners, voorzitters en clubleden die al die tijd het beste van zichzelf hebben gegeven om Zwevezele Koers elk jaar waar te maken.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Starfighter

Zelfs na twintig jaar blijft het toch nog altijd een béétje schrikken wanneer je zonder argwaan de rotonde nadert. Daar, een paar honderd meter voor je en vanuit vier windrichtingen tegelijk, doemt namelijk plots die metaalgrijze straaljager op. Hoog op een pyloon die weliswaar stevig lijkt, maar je weet maar nooit. Het vastgeprikte toestel is na al die tijd aan

Lees meer »

Diamant voor wandelaars Julien en Agnes

Zondag 8 september was een onvergetelijke dag voor het echtpaar Julien Vankeirsbilck en Agnes Devolder uit de Gaverstraat 15. In de feestlocatie Swaenenburg kregen zij het bezoek van een delegatie van burgemeester en schepenen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Julien is afkomstig uit het naburige Meulebeke, waar hij opgroeide binnen een gezin van twee
The post Diamant voor

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »