‘Intel overweegt investering in Duitsland te schrappen’

18:33 Het Amerikaanse chipbedrijf Intel gaat mogelijk de bouw van een grote fabriek in Duitsland verder uitstellen of zelfs schrappen. Dat meldt het persbureau Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

4 op 10 Vlamingen stemde in 2024 anders dan in 2019: bekijk in detail de kiezersbewegingen per partij 

38 procent van de Vlamingen stemde afgelopen verkiezingen in juni op een andere partij dan 5 jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw kiezersonderzoek van de Universiteit Antwerpen. Ze brachten de kiezersbewegingen tussen de Vlaamse partijen in kaart. Wie kon kiezers van andere partijen overtuigen? En hoeveel moesten partijen precies prijsgeven aan elke tegenstander? Bekijk hier het overzicht.

Lees meer »

Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer

De redders aan de kust zijn opvallend meer moeten tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). De redders moesten onder meer verschillende keren tussenkomen voor zwemmers in moeilijkheden. Zowel in Oostende als in Blankenberge kwamen afgelopen zomer zwemmers om het leven.
The post Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Israël schiet 5 Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Mégane werd opgelicht met valse bankapp: hoe herken je ze?

Opgelet voor oplichters die betalen met een nagemaakte bankapp. Onze redactie ontving verschillende getuigenissen van slachtoffers. Zo ook van Mégane uit Menen. Zij verkocht een dure laptop aan iemand die in haar bijzijn het bedrag leek over te schrijven via een bankapp. Die bleek vervalst. Het geld kreeg ze niet en de laptop was weg. Hoe herken je die apps

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »