HLN TRANSFERLIVE. Opvallendste transfer van de zomer in de maak? Osimhen staat voor verrassende overstap naar… Galatasaray

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden. Bij HLN zit u daarvoor nog steeds op de eerste rij. 

Meer krantenkoppen in België

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Lees meer »

Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer

De redders aan de kust zijn opvallend meer moeten tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). De redders moesten onder meer verschillende keren tussenkomen voor zwemmers in moeilijkheden. Zowel in Oostende als in Blankenberge kwamen afgelopen zomer zwemmers om het leven.
The post Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij

Lees meer »

Kapper Ronny kapt al 40 jaar de haren van menig Gitsenaar: “Ik blijf nog een tijdje doorgaan”

Ronny Lievens (57) viert het 40-jarig bestaan van zijn kapsalon, gelegen op de marktplaats van Gits. Een echte figuur in Gits door zijn bloeiende kapperszaak, maar eveneens door zijn groot hart voor de medemens. Van een jaarlijkse kerstboom versieren in het woonzorgcentrum tot zijn inzet voor het kermismaandagcomité, geen moeite is voor Ronny te veel.
The post Kapper Ronny

Lees meer »