Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.

Trouwe bezoekers van de Waregemse zaterdagmarkt merkten afgelopen weekend een nieuw kraam op. De kleine maar opvallende foodtruck Bar Henri maakte er zijn debuut vlakbij het bronzen paardenbeeld ‘Waregem Koerse’. Henri Demeestere serveert er het komende jaar met bijzonder veel enthousiasme oesters, bubbels, wijn en een passend Zeevonk-biertje.

Henri werkt als verkoper bij Stas en baatte enkele jaren café ’t Kanon uit in Kortrijk. Aan de horecakriebels kon hij de laatste maanden niet meer weerstaan. “De horeca zit in mijn bloed en ik ging op zoek naar een nieuw project. In onder meer Brussel en Gent – de Blauwe Kiosk bijvoorbeeld, zag ik hoe een oesterkraam voor ambiance zorgt op een traditionele markt. Ik was meteen overtuigd om iets gelijkaardigs in Waregem te starten.”

Lokaal

“De sfeer op de markt is gemoedelijk maar er mag iets meer beleving en ambiance zijn. Dat hoop ik met Bar Henri te verwezenlijkingen.” Er oesters gaan kopen is niet aan de orde. “Nee, het is echt een horecakraam. Je kan hier oesters ter plaatse eten en combineren met een lekker glas champagne, cava, witte wijn of een biertje. Het is een beperkte kaart en ik mik vooral op kwaliteit. Ik hou mij niet bezig met winstoptimalisatie, ik wil vooral kwalitatieve producten aanbieden.”

Die vindt Henri in Waregem. “Voor de oesters ga ik langs bij Vishandel Dedeystere, hier vlakbij. Voor de bubbels en wijnen werk ik samen met Bruno Desmet-Carlier en Wine & More. Het servies is van de hand van Val Pottery, de keramiekzaak uit de Stormestraat. Mijn citroenen haal ik op voorhand bij het fruitkraam. Die lokale samenwerking past perfect in mijn concept. In de toekomst zullen er nog handelaars volgen.”

Grootste compliment

“De komende vier seizoenen zal ik de oesterbar testen, nadien bekijk ik hoe ik het verderzet. Ik heb geen idee wat het effect zal zijn. Maar ik hoop op meer beleving en dynamiek. En dat mensen graag naar de markt gaan, om groenten of een bloemetje, en daarna even stoppen voor een oester en een goed glas. Mocht hier iets gelijkaardigs opstarten, zou dat het grootste compliment zijn. En de marktkramers mogen er na hun shift gerust traditie van maken om de drukke voormiddag hier af te sluiten.”

The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zieke Yves Lampaert past voor het EK, twee vervangers aangeduid

Yves Lampaert kan later deze week zoals verwacht wegens ziekte niet deelnemen aan de tijdrit op het Europees kampioenschap wegwielrennen in Limburg. Dat heeft Belgian Cycling maandag gemeld. Victor Vercouillie is zijn vervanger en zal de tijdrit afwerken samen met Victor Campenaerts. In de Mixed Team Relay neemt Edward Theuns Lampaerts plek in.
The post Zieke Yves Lampaert past

Lees meer »

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Verschillende redenen maken hem legitiem als premier”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »

Gemeenten die fuseren in 2025 moeten op 13 oktober voor het eerst gemeenteraad kiezen

Vanaf 1 januari 2025 daalt het aantal Vlaamse gemeenten van 300 naar 285. Die dag zien 13 nieuwe fusiegemeenten, waarbij twee of meer gemeenten fuseren, het levenslicht. De gemeenten die dan fuseren moeten op 13 oktober voor het eerst een gemeenteraad kiezen voor hun nieuwe gemeente. Door de fusieoperatie zal Vlaanderen de komende jaren honderden lokale mandatarissen minder tellen.

Lees meer »

Na controverse met Joost Klein: nog altijd geen duidelijkheid over deelname Nederland aan Songfestival 

Het is nog altijd niet duidelijk of Nederland volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse openbare omroep AVROTROS heeft van de EBU, de organisator van het Songfestival, uitstel gekregen om een definitieve beslissing te nemen over de deelname. De omroep overweegt om niet langer deel te nemen aan het Songfestival nadat Joost Klein dit jaar werd gediskwalificeerd voor

Lees meer »