EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de ontslagen. “Er was een roddelcultuur en een machtsstrijd.” 

Meer krantenkoppen in België

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al tien jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Bestuurder rijdt met 86 kilometer per uur bebouwde kom binnen, maar kan volgens advocaat niet gestraft worden omdat verkeersbord omgekeerd hing

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar

Lees meer »

Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule is uniek”

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september loopt het dorpscentrum van Leffinge weer lekker vol voor Leffingeleuren. Editie nummer 47 is al sinds vorige week helemaal uitverkocht, al kunnen liefhebbers wel nog terecht op het gratis gedeelte van het festival. “Net die formule maakt Leffingeleuren uniek”, klinkt het.
The post Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule

Lees meer »

Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen

Kwaliteitsgids Gault&Millau maakte deze week opnieuw een selectie van de beste chocolatiers van het land. 129 vakmensen werden weerhouden. De streekgenoten die vorig jaar opgenomen werden, triomferen opnieuw. Vooral voor Atelier Rosa uit Menen was dat extra spannend.
The post Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zijn woorden waren allesbehalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé onder vuur in Frankrijk

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-foushouding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Opbrengst boekenmarkten voor twee goede doelen

Op de laatste van de deze zomer door het Comité voor Initiatief georganiseerde boekenmarkten in Brugge, werden twee cheques overhandigd aan twee sociale doelen. Het ging om de opbrengsten van de zeven boekenmarkten langs de Steenhouwersdijk en de Groenerei. “De inschrijvingsgelden van de standhouders werden geschonken aan de vzw Gandalf, de opbrengst van de boekenverkoop
The post Opbrengst boekenmarkten

Lees meer »