Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.

Brandweer Westhoek kreeg maandag om 10.51 uur een oproep voor een brand in een gebouw in Ieper. Het ging om een brandende frietketel in de keuken van vzw Matthijs, een dagopvang voor kinderen met een beperking langs de Vinkenlaan, achteraan vrije basisschool Capucienen in Ieper.

“We troffen rook en vuur aan in de keuken ter hoogte van het gasfornuis en een elektrische frituurketel”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Voor onze komst hebben medewerkers van de opvang goed gehandeld: ze hadden de brand afgedekt met een blusdeken zodat het vuur zich niet verder kon verspreiden en de aanwezige kinderen werden geëvacueerd.”

Ouders verwittigd

De verbrande frietketel werd naar buiten gehaald en de brand was snel geblust. Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper waren op dat moment 24 kinderen en vijf medewerkers aanwezig in de opvang. “De ouders werden verwittigd en kwamen de kinderen ophalen”, klinkt het bij De Lovie vzw, die de dagopvang beheert. “Hopelijk is de opvang tegen de dinsdag opnieuw operationeel.”

Volgens de brandweer kan het snel gaan. “De activiteiten kunnen maandagnamiddag al hervat worden: we hebben uitgebreid geventileerd om alle ruimtes weer rookvrij te krijgen”, aldus Vandekerckhove. “Er was vooral brandschade ter hoogte van het fornuis en de afzuiging, maar het gebouw zelf is volledig gevrijwaard.” (TP)

The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Onze man geeft de BV-versie van ‘Komen eten’ 6 op 10: “Minder gekissebis, maar of dat nu per se beter is…”

“Een vaste waarde in het marginalere assortiment van het tv-aanbod. Al is het nu toch een beetje anders.” Acteur Titus De Voogdt omschreef de comeback van ‘Komen eten’ maandagavond bijzonder treffend. Door het format een BV-sausje te geven, komt de nadruk op feelgood te liggen. Veel sfeer en gezelligheid, weinig gekissebis en tactische spelletjes. Maar of dat per se beter

Lees meer »

Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal”

Voetballer Emiel Deconinck stapt uit de voetbalwereld, al blijft hij er eigenlijk wel in. Na jaren van voetbal spelen, gaat hij jongeren begeleiden bij het mentale aspect van het spelletje. Hij is zelf ervaringsdeskundige van de hoge druk die jongeren onbewust kunnen voelen.
The post Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal” appeared

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »