Een jaar geleden zwom paralympiër Ali (24) voor haar leven bij aanval door haai, nu zwemt ze voor een medaille

Een van de meest opmerkelijke deelnemers aan de zwemcompetitie op de Paralympische Spelen in Parijs is Ali Truwit, een 24-jarige Amerikaanse. Een jaar geleden verloor zij haar voet en een deel van haar been na een aanval door een haai, nu zwemt ze voor goud.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »