Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke

Het West-Vlaams parket, afdeling Brugge, bevestigt dat er geen kwaad opzet gemoeid was bij het overlijden van een 46-jarige man in Aartrijke. Het levenloze lichaam van de veertiger werd vorige week aangetroffen in zijn appartement.
The post Geen kwaad opzet gemoeid bij overlijden van man (46) in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer”

Een 34-jarige Bruggelinge diende een klacht in tegen de politiemotard die haar op de bon slingerde. Nu riskeert Z.N. zes maanden cel wegens lasterlijke aangifte. “Ze wou enkel wraak nemen”.
The post Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente

Zaterdagochtend hebben zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers Kuurne weer een stukje mooier gemaakt. Dit vond plaats in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente, met ondersteuning van Imog. Het is inmiddels de derde keer dat Kuurne deelneemt aan dit initiatief.
The post Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente appeared

Lees meer »

Dennenprocessierups rukt steeds verder op naar het noorden: vestigt hij zich binnenkort ook bij ons?

Hoewel hij de laatste jaren opnieuw wat minder voorkomt, is het elke zomer uitkijken voor de eikenprocessierups en zijn nesten. De vervelende brandharen van het insect zorgen immers voor jeuk en irritatie. Helaas is hij niet de enige rups met brandende haartjes, want ook zijn zuidelijke neefje, de dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa), staat er vol mee. En die rups is door

Lees meer »

Pastoor van Scherpenheuvel is regisseur van misviering paus: “35.000 hosties besteld bij zusters Clarissen in Sint-Truiden”

Eind september krijgt ons land voor het eerst in 29 jaar pauselijk bezoek. Paus Franciscus zal zijn doortocht afsluiten met een misviering op zondag 29 september in het Koning Boudewijnstadion. “We hebben 35.000 hosties besteld bij de zusters Clarissen in Sint-Truiden”, zegt Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel en regisseur van de misviering.

Lees meer »

Mail van postoverste brandweer Moorslede zorgt na gemeenteraad voor commotie bij oppositie, schepen onder vuur: “Ik vind het een schande”

Tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie zat het venijn duidelijk in de staart. Aanleiding was een vraag van Veerle Demeulenaere (NVAPlus) over de communicatie over de wegenwerken in de Mandellaan in Dadizele. De bevoegde schepen maakte geen al te goede buurt. Daags nadien reageert de postoverste van de brandweer met een mail naar de voltallige gemeenteraad.
The post

Lees meer »