Drie redenen waarom de trailer van een film of serie soms al het hele verhaal lijkt te verklappen

Je kijkt naar een trailer van een film of serie en daarna ken je het volledige verhaal al. Nieuwslezer Chaima Saysay vertelt over die grote ergernis van haar in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het Radio2-programma ‘WinWin’. "Hoe verhalend de trailer is, hangt onder andere af van het genre van de film", vertelt Peter Bouckaert, creatief directeur bij productiehuis Eyeworks. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdvereniging Rode Valken is weer uit de startblokken

Wekelijks kunnen kinderen op zaterdagnamiddag aan het Jeugdpad terecht bij de Rode Valken voor een namiddag vol spelplezier. Daar zorgen hoofdleider Annick Garsbeke, het leidersteam met Yana Panesi, Jonas Blontrock, Jari Beirens, Noa Panesi, Krin Therry, Toon Driesen en Daan Driesen voor. Ook kan de jeugdvereniging altijd rekenen op de hulp van de vrijwilligers Marleen,
The post Jeugdvereniging Rode

Lees meer »

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Wevelgem kan binnenkort alleen beslissen over drukke centrumweg: “Echt marktplein met terrasjes en leefbaar centrum nastreven”

De gemeente Wevelgem neemt een stuk van het beheer van de drukke gewestweg N8 over. Het kwam daarvoor tot een overeenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het gaat in totaal om 700 meter in de doortocht Kortrijkstraat (vanaf kruispunt met Brugstraat inbegrepen), Grote Markt, Guldenbergplein, Vanackerestraat en Menenstraat, tot en met het kruispunt met de Artoisstraat en Moorselestraat

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Duitse gerecht legt beslag op grootste bordeel van Europa

Dit is ‘Pascha’, het grootste bordeel van Europa. Achter een opvallend flashy roze gevel in Keulen werken tot 120 prostituees en passeren een slordige 1.000 klanten per dag. Maar mogelijk is het gedaan met de pikante pret. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ is het megabordeel in beslag genomen door de autoriteiten. Alles draait om een onderzoek waarbij een professionele bende

Lees meer »

Zomer in Kortrijk lokt record van 1,2 miljoen bezoekers

De binnenstad van Kortrijk ontving in juli en augustus 1.222.812 bezoekers. Dit zijn meteen de beste bezoekersaantallen sinds de start van de tellingen in 2019. Opvallend is dat de stad jaar na jaar meer bezoekers aantrekt. Een rijk en gevarieerd zomeraanbod, de Olympische Spelen en de bekroning met Michelinsterren hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen.
The post Zomer in Kortrijk

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »