Directeur Wim (52) sterft dag voor start schooljaar tijdens lopen: “We zullen hem hard missen”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”, zegt Caroline Van Driessche, algemeen directeur van KBO.

 

Meer krantenkoppen in België

Oona en Pieter maken samen hun droom waar met Fruitboomnodig: “Ik wist als elfjarige al dat ik boomkweker zou worden”

Het powerduo Pieter Dewaele (32) en Oona Janssens (32) heeft al twaalf jaren samen het bedrijf Boomkwekerij Pieter Dewaele in handen. Zowat twee jaar geleden begonnen ze naast het kweken van veredeld plantgoed met het enten van fruitbomen en startten ze boomkwekerij Fruitboomnodig op. Nu leveren ze hun eerste bomen af. Wij gingen langs om het te hebben over de

Lees meer »

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak zal vandaag niet getuigen op proces wegens een dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pelicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft vanochtend een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pelicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Holstra Wevelgem-Moorsele wil plaats in top drie bemachtigen: “De verwachtingen zijn hoog”

In tweede landelijke van het herenbasketbal is Holstra Wevelgem-Moorsele begonnen met een klinkende zege op het veld van BC Lamett Deerlijk-Zwevegem. Het werd 58-73. Zaterdag komt House Of Talents Kortrijk Spurs Two op bezoek in Evenementenhal De Schelp.
The post Holstra Wevelgem-Moorsele wil plaats in top drie bemachtigen: “De verwachtingen zijn hoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »