Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en leerlingen waren in feestkledij en de locatie was feestelijke aangekleed.

“Voor de leerkrachten en leerlingen van basisschool Lyceum-H.Familie in de Maloulaan, ingang Eigenhaardstraat, was het een bijzondere start van het schooljaar”, vertelt directeur Elke Vercaigne. “Voor het eerst komen alle leerlingen, van de peuterklas tot en met het zesde leerjaar, in één schoolgebouw terecht. Voor de kinderen is dit geen verrassing. De laatste schoolweek voor de grote vakantie staken ze samen met de leerkrachten de handen uit de mouwen om alle klassen te verhuizen binnen de school. Tijdens de vakantie werden werken uitgevoerd om alles op en top af te werken en de juffen en meesters richtten hun nieuwe klas in. We willen allen met deze feestelijke opening dan ook bedanken voor hun hulp bij de verhuis.”

Efficiënter

“Alle leerlingen in één gebouw zorgt ervoor dat we voor nieuwe uitdagingen staan, maar het biedt ons kansen om leerkrachten en ruimtes efficiënt in te zetten bij de begeleiding van de leerlingen. Zo werd de tweede en derde kleuterklas samengebracht in één ruimte. Op die manier kunnen kleuters eenvoudiger op hun ontwikkelniveau uitgedaagd worden. De overige klaslokalen werden ingericht als zorgklas of LOEP-klas: een ruimte voor cognitief sterke kinderen waar projectmatig gewerkt kan worden”, besluit directeur Elke Vercaigne.

The post Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss Olivia

Het Feestcomité organiseerde een méér dan geslaagde tweedaagse in zaal De Schakel in Houthulst. Ook op zondag was het heel druk. Er moesten zelfs meerdere mensen vertrekken wegens volzet. Een bewijs dat het een groot succes was.
The post IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss

Lees meer »

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »