Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond op de eerste schooldag de officiële inhuldiging plaats.

Het stuk in de Hellestraat was maandag vanaf 11 tot 16 uur autovrij en werd omgedoopt tot Boulevard Futura. “Daarmee zetten we de verkeersveiligheid extra in de verf”, zegt directeur Tom Vandermeulen. Tijdens dit origineel initiatief genoten de kinderen van talrijke activiteiten en opdrachten. Het programma bood voor elk wat wils: volksspelen, springkastelen, het pimpen van fietspetjes, een uitdagend fietsparcours, stoeptekenen en nog veel meer.

“Het idee komt van mij”, zegt de directeur. “Quinten Couckuyt, onze leerkracht Lichamelijke Opvoeding, en leerlingenbegeleidster Julie Lobbestael van het secundair gingen aan het nadenken over de concrete invulling.”

“Al enkele jaren werken we aan fietsbehendigheid”, zegt leerkracht Quinten. “Leuke dingen kunnen doen op de eerste schooldag vergemakkelijkt voor de eerstejaars de stap van het lager onderwijs naar het secundair”, zegt leerlingenbegeleidster Julie.

Handhaving

Ook de bewoners aan de overkant van de school werden uitgenodigd. Een aantal tekende present aan de koffietafel. Samen met het lokaal bestuur woonde ook ereburger Josiane Vanhuyse de officiële opening van de fietsstraat bij. De rode loper werd uitgerold. “Een mijlpaal waar de school en de omgeving al lange tijd naar hebben uitgekeken”, zegt directeur Tom.

“Onze school bevindt zich vlakbij de industriezone in de Robert Klingstraat en er komen hier ook veel landbouwtractoren voorbij. Ik pleit alvast voor het naleven van de regels in een fietsstraat en de handhaving door de politie.”

Ook het eerste en tweede leerjaar van de afdeling Speldenstraat kwamen deelnemen. Het derde tot en met zesde leerjaar zijn op de eerste schooldag tot vrijdag vertrokken op …bosklassen. Hebben die geluk, zeg.

The post Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

“Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften

Robin Orins eindigde woensdagnamiddag op de vierde plaats in de tijdrit bij de beloften op het EK wielrennen in Limburg. Hij zag er het goud voor het derde opeenvolgende jaar naar Alec Segaert gaan.
The post “Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede

Dinsdag werd met een eerste kolomzetting het startschot gegeven van bedrijvenpark ‘Steenpoort’ langs de Bruggesteenweg in Gits. Het gaat om een project van LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose.
The post Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Jacky Lafon verklapt meer details over haar comeback als Rita in ‘Familie’: “Of er bij de bom iemand sterft…”

Jacky Lafon staat binnenkort opnieuw op de set van ‘Familie’. De actrice, die 24 jaar lang de rol van Zatte Rita in de VTM-soap speelde, werd gevraagd voor een verschijning in de midseasonfinale, die begin januari zal worden uitgezonden. Wordt dit haar comeback of sterft Rita bij de bom die in de aflevering zal ontploffen? “Er wordt heel mysterieus over

Lees meer »

De Gilde: luxeflats in de schaduw van het Brugse Belfort in aanbouw

Na zes jaar intensieve gesprekken met de stad Brugge is het bouwproject De Gilde eindelijk van start gegaan. De werkzaamheden zijn begonnen met de sloop van de oude kantoorgebouwen van het ACV, waarmee een belangrijke stap is gezet richting de realisatie van dit unieke en innovatieve woonproject in de binnenstad.
The post De Gilde: luxeflats in de schaduw van

Lees meer »