Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”

Bricky Builds in het Vercamershof in Rumbeke is de nieuwe onderneming van Merijn Coudeville, waarmee hij alternatieve LEGO-sets verhuurt. De passie voor LEGO heeft Merijn al van kinds af. “Ik deed toen niets anders”, vertelt hij. “Ik hield vooral van bouwen en later weer afbreken. Er effectief mee spelen, was dan weer minder mijn ding. Aangezien ik in hoofdberoep freelancer mechanisch ontwerp ben, zat het idee al een tijdje in mijn hoofd om dit in bijberoep te doen. Beide leunen ook dicht bij elkaar aan, dus heb ik in juni besloten om dan toch de sprong te wagen.”

Reobrix en Cada

Een uit de hand gelopen hobby dus, maar Merijn was wel vastberaden om iets exclusiever te zijn dan zijn collega’s. “Bij mij kan je terecht voor de alternatieve LEGO-sets. Niet van het merk LEGO zelf dus, maar wel Mould King, Panlos, Happy Build, Reobrix en Cada. Waarom die keuze? Ik hoop hiermee origineler uit de hoek te komen dan de andere LEGO-verhuurbedrijven. De alternatieve sets zijn ook een stuk goedkoper. Zelf heb ik alvast nog niemand gevonden die mijn sets verhuurt. Ik denk dus dat ik de enige ben en dat stemt me wel tevreden.”

Uitbreiden

Concreet kunnen geïnteresseerden via de website www.bricky-builds.be een set naar keuze reserveren en ophalen bij Merijn in het Vercamershof in Rumbeke. Een set wordt verhuurd per drie weken. Ondertussen is Merijn al bijna drie maanden actief met Bricky Builds.

“Alternatieve sets zijn origineler en goedkoper”

“Voorlopig verloopt het nog wat moeizaam, maar alle begin is moeilijk. Ik heb er wel het volste vertrouwen in dat de reservaties zullen komen van zodra er wat meer naamsbekendheid is. Momenteel hebben we twaalf sets online staan. Ik hoop om binnen de eerste drie jaar zo’n dertig à veertig sets te kunnen aanbieden. Dat zou heel mooi zijn en lijkt me op lange termijn ook haalbaar”, besluit Merijn.

Bricky Builds is gevestigd in het Vercamershof in Rumbeke. Meer info: www.bricky-builds.be.

The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste commerciële ruimtewandeling op komst? SpaceX lanceert Polaris Dawn-missie

Vandaag om 9.38 uur Belgische tijd staat de lancering van de Polaris Dawn-missie door SpaceX gepland, waarmee mogelijk de eerste commerciële ruimtewandeling ooit zal plaatsvinden. De missie, onder leiding van miljardair Jared Isaacman, markeert meerdere primeurs, zoals de verste bemande ruimtevlucht sinds de Apollo-missies en de eerste astronautes die zo ver de ruimte in reizen.

Lees meer »

Stadsbestuur van Menen neemt afscheid van 14 collega’s tijdens pensioenfeest: “Nu is het tijd om volop te gaan genieten van het leven”

Pensioen? Het is een feestelijk moment en betekent voor heel wat mensen de start van een nieuw hoofdstuk in het leven. Ook binnen de kringen van het stadsbestuur van Menen wordt dergelijk moment in de verf gezet. Zo werd in wzc Adante op toepasselijke manier afscheid genomen van veertien werkkrachten, die zich nu volop in het leven zullen kunnen storten.<br

Lees meer »

Hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten. “Hij sloeg toe toen ze rechtstond om een tolk te halen”

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Aftrap! Nemen de Rode Duivels revanche?

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na speculatie: Noorse politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat alom geliefde “spionwalvis” opzettelijk werd gedood

De Noorse politie zegt dat de bekende beloega Hvaldimir niét door menselijk handelen is gestorven. Zijn dood kan in ieder geval niet worden toegeschreven aan geweerschoten, staat te lezen in het voorlopige autopsierapport. Dierenrechtenorganisaties NOAH en One Whale verklaarden vorige week nog dat het beroemde dier mogelijk was doodgeschoten. De politie begon naar aanleiding van die beschuldiging een onderzoek.

Lees meer »

LIVE. “Tientallen doden bij aanval op tentenkamp Gaza”, Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025

Vier jonge Bruggelingen kregen van het Brugse schepencollege een omgevingsvergunning voor de uitbating van een boulderzaal in een voormalige tegelzaak langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis.
The post Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »