Brandalarm in bibliotheek Koksijde afkomstig van stoom uit boiler

De brandweerposten van Koksijde, Oostduinkerke en De Panne rukten maandagochtend uit na een brandmelding in de bibliotheek van Koksijde. Uiteindelijk bleek het om een loos alarm te gaan.

De poetsdame die om 7.30 uur de bibliotheek op het Casinoplein in Koksijde binnenging, merkte op dat het brandalarm afging. Ze zag ook dat er wat rook in het gebouw hing. Daarop werden de hulpdiensten verwittigd, die met heel wat middelen ter plaatse kwamen. “Er was een melding dat er rook te zien was die uit de berging naast de lift kwam”, zegt brandweerkapitein Hendrik Maelfait van post De Panne. “Bij onze aankomst was er echter geen rook meer te zien. Uiteindelijk bleek ook dat het niet om rook ging; maar wel om stoom die vanuit die berging kwam. Daar was een kleine boiler wat in overdruk gegaan waardoor er stoom vrij kwam. Daardoor ging ook het brandalarm af. Dat was ook nog te zien door de condens aan de muren. Onze interventie beperkte zich tot de boiler uit het stopcontact te halen.”

De hulpdiensten konden dan ook snel terugkeren. (JH)

The post Brandalarm in bibliotheek Koksijde afkomstig van stoom uit boiler is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb een platte band, kun je komen?” Hoe een vriendendienst het leven kost aan boezemvrienden Junior (19) en Amel (19)

Ze waren boezemvrienden. Ze kenden elkaar al sinds ze allebei twee maanden oud waren. Voor de families van Junior (19) en Amel (19) is er één schrale troost na het ongeval dat de twee jongemannen het leven kostte: ze stierven allebei naast hun beste vriend. “Die twee deden alles samen, ze waren er altijd voor elkaar. Dat bewijst het ongeval

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een schande”: Cesar Casier neemt het op voor Conrad Janssens na pijnlijke opmerkingen in ‘Celebrity Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Zo krijgen Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), het zwaar te verduren, schrijft ‘TV Familie’. En dan vooral vanwege de pijnlijke uitspraken die de speurders in het programma over het koppel deden. “We zijn

Lees meer »

KIJK. Babynijlpaard Moo Deng uit Thaise zoo gaat viraal op sociale media, maar betaalt er de prijs voor: “Gedrag van bezoekers is wreed en gevaarlijk”

Het kleine nijlpaard Moo Deng uit de Khao Kheow Open Zoo in Thailand is een ware hit op sociale media. Bezoekers delen massaal beelden van het dier. Het zorgt voor lange rijen bij de dierentuin, de bezoekersaantallen zijn zelfs verdubbeld. Maar er is ook een keerzijde, het nijlpaardje wordt niet altijd goed behandeld.

Lees meer »