Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.

Leerlingen en leerkrachten gingen samen met de stad Roeselare en architectenbureau Bildt aan de slag om de ideale speelplaats te creëren. Dat die groen moest zijn was van bij de eerste tekenbeurt een zekerheid. De oude speelplaats was een 2.400 vierkante meter grote grijze betonnen vlakte. “Er kon misschien wel flink gevoetbald worden maar gezellig was het niet en zeker al niet groen of milieuvriendelijk”, aldus schepen van onderwijs Nathalie Muylle.

“Via workshops werd een speelplaats ontworpen die stimulerend moet zijn maar ook rust en ontspanning moet brengen”, zegt directeur Koen Dierynck. “We zijn aannemer Dewulf dankbaar voor de realisatie.”

Naast enkele nieuwe kleuterklassen, een kinderopvang en een moderne sporthal, is er ruimte gemaakt voor een avonturenspeelplaats van duizend vierkante meter met glijbanen, klimtoestellen en gezellige zithoekjes. Daarnaast is er 473 vierkante meter groenzone en een omnisportveld van 275 vierkante meter. De 155 vierkante meter groene wandelpaden en rustruimtes maken de speelplaats, waar sinds deze week 513 kleuters en lagere schoolkinderen kunnen ravotten, compleet.

Sporthal

“We maakten zo’n drie miljoen euro vrij voor dit project waarvan de Vlaamse Overheid 615.000 euro subsidieert voor de sporthal en 250.000 euro voor het ontharden van de speelplaats”, aldus nog Nathalie Muylle.

De sporthal zal via een reservatiesysteem ook buiten de schooluren gebruikt kunnen worden. Opvallend is dat de sporthal half in de grond is gebouwd zodat de impact qua volume en hoogte voor de buurtbewoners beperkt is gebleven.

Voortaan is de hoofdingang van de school gelegen in de Steenstraat om zo de drukke Brugsesteenweg te vermijden. Ouders kunnen bij de aanvang en het einde van de schooltijd een half uur gratis parkeren op de parking van AZ Delta. (Bart Crabbe)

The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe CEO voor Beaulieu

De West-Vlaamse vloerbedekkingsreus Beaulieu International Group (BIG) krijgt een nieuwe CEO: Jean-Baptiste De Ruyck. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd.
The post Nieuwe CEO voor Beaulieu appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ed Sheeran raakt gewond tijdens optreden en zingt verder terwijl hij medische verzorging krijgt

Bijna was hij even ‘technisch werkloos’: Ed Sheeran heeft zijn vinger opengesneden tijdens zijn optreden in Cyprus. Bijgevolg kan de zanger niet meer op z’n gitaar tokkelen. Hij beslist dan maar om zijn setlist om te gooien en zijn 20.000 toeschouwers te trakteren op a capellaversies van zijn grootste hits. En dat allemaal terwijl hij eerste zorgen kreeg voor 20.000

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand

Zoals de traditie het voorschrijft wordt met Meulebeke kermis de Sint-Elooisdeken van de Middenstand in de bloemen gezet. Dit jaar valt de eer te beurt aan Bart Minne, die hiermee Pascal Warlop opvolgt. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 september.
The post Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarmknop was niet aangesloten, hulp liet veel te lang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze

Lees meer »

Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken”

Voor Florian Van Acker zaten de Paralympische Spelen in Parijs er vroeger dan verwacht op. In zijn kwartfinale moest hij het onderspit delven tegen de Taiwanees Chen Po Yen (17), die later zilver pakte. Tijd om even terug te blikken met mama Dora Debedts.
The post Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken” appeared first on

Lees meer »