Astronauten zeggen dat er “vreemd geluid” komt uit gestrande Boeing Starliner aan internationaal ruimtestation

Astronauten in het internationaal ruimtestation (ISS) hebben alarm geslagen nadat ze een vreemd, pulserend geluid hoorden komen uit de gestrande Boeing Starliner die aan het ruimtestation gekoppeld is. Ze stuurden een opname naar het vluchtleidingscentrum. 

Meer krantenkoppen in België

Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt klacht niet in: “Dat zou ook een verkeerd signaal zijn”

Nieuwe episode in het verhaal rond de flamboyante stadsgids Pascal Gerritsen (31) in Brugge. De man diende deze zomer een klacht in nadat hij tijdens een gidsbeurt plots in de Brugse reien werd geduwd. Hij weet nu wie hem viseerde én waarom.
The post Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Afgestudeerden landbouwonderwijs houden reünie in Zandberghoeve

Een groep klasgenoten uit het landbouwonderwijs in Oedelem heeft 40 jaar na afstuderen een reünie georganiseerd. De 34 afgestudeerden kwamen samen in de Zandberghoeve in Oedelem voor een gezellige namiddag met een heerlijk feestmaal. “Het had wat voeten in de aarde, want we hadden bijlange niet van iedereen het adres. Op basis van een klasfoto
The post Afgestudeerden landbouwonderwijs

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al tien jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Axel Daeseleire bezoekt luxebordeel in ‘Axel in Amerika’: “Voor een basisbehandeling betaal je al bijna 1.000 euro”

“Toen ik in coma lag, probeerden fotografen binnen te dringen door te doen alsof ze mijn broer waren.” In de tweede aflevering van het Play4-programma ‘Axel in Amerika’ gaat Axel Daeseleire (55) op stap met een paparazzo in Hollywood, maar vier jaar geleden werd hij zelf achtervolgd door de pers. Daarnaast vertelt hij ook openhartig over zijn bezoek aan een

Lees meer »