Astronauten ongerust door geluidsopname uit gestrande Boeing Starliner: “Zoiets hoor ik liever niet uit mijn ruimteschip komen”

Een “vreemd geluid” aan boord van de veelbesproken Boeing Starliner in het internationaal ruimtestation (ISS) baart de inzittenden en ex-astronauten zorgen. Dat blijkt uit een gelekt audiofragment.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten bewezen”

Het onderzoek naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De verhalen in de pers werden tegengesproken door andere medewerkers en door verschillende berichten.
The post Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten

Lees meer »

Gerenoveerde Kapittelzaal doet Paterskerk in Izegem stukje herleven

Twee jaar na de sloop van de Paterskerk krijgt met de renovatie van de voormalige kapittelzaal een stukje van het historische gebouw toch een tweede leven. Woonzorgcentrum ’t Pandje laat ze ombouwen tot een polyvalente ruimte, met respect voor het verleden. Zo zal een deel van het interieur, met de kenmerkende banken, bewaard blijven.
The post Gerenoveerde Kapittelzaal doet

Lees meer »

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

“Hoeveel doden moeten er nog vallen?” Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep nadat opnieuw kajakker verongelukt

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood

Op woensdag 30 oktober organiseert Kiwanis Kortrijk Ring een bijzondere benefietfilmavond in Kinepolis Kortrijk, met als doel fondsen te werven voor kinderen in nood in de regio Kortrijk. Tijdens deze avond wordt de film ‘Milano’ vertoond met onder meer Matteo Simoni.
The post Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »