Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.

De nieuwe Tabaksfee woont in de Doornkapellestraat. Haar moeder Joke Vandenbussche is de zaakvoerster van vakantiewoning en B&B Landhuis Soetendaele, met de hulp van haar echtgenoot Sammy Windels.

Aan het College in Ieper begint Astrid vandaag aan haar laatste jaar Wetenschappen-Wiskunde. “De Tabaksfeeverkiezing spreekt al jaren aan, het is een mooie traditie”, vertelt Astrid. “Het wordt leuk om samen met andere meisjes een jaar lang het gezicht van Wervik te mogen zijn.”

Nipte overwinning

Op school zetelt Astrid in leerlingenraad Het Ministerie. Ze heeft een grote interesse in wetenschap en wil volgend jaar deelnemen aan het toelatingsexamen geneeskunde. De nieuwe Tabaksfee noemt zich sociaal, creatief, pienter, gedreven en zorgzaam. Haar hobby’s zijn naaien, saxofoon spelen, koken, tuinieren en mode. Astrid ontwerpt haar eigen kledij. Ze is vrijwilliger bij Think Pink en de burgerbeweging Proper Wervik.

Het verschil met eerste eredame Filomeen Vandenabeele was alvast heel nipt. Tweede eredame werd Yasmine Joye. Beiden wonen in Geluwe. De andere deelnemers waren Céline Mahieu (Geluwe) en Ella Déthune (Wervik).

Mooie prijzen

Er was weer een heel mooie prijzenpakket in Wervikse Cadeaubonnen. De toegezegde sponsorbedragen van de lokale handelaars werden door de stad meteen verdubbeld. De Tabaksfee kreeg voor 1.560 euro aan Wervikse Cadeaubonnen. Voor de eerste eredame gaat het om 960 euro en 740 euro voor de derde eredame.

De prijzenpot werd verder aangevuld met mooie naturaprijzen, onder meer tablets, smartwatches, heerlijke streekproducten en cadeaupakketten. Nieuw dit jaar is dat alle kandidates op het podium een lint ontvingen, een bewuste keuze van de organisatoren. De derde en vierde eredame zullen voortaan als plaatsvervangers van de stadsambassadrices optreden wanneer zij niet beschikbaar zijn.

The post Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftien jaar cel voor Tsjetsjeen (26) uit Menen die terreuraanslag wilde plegen in ons land

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 26-jarige Tsjetsjeen uit Menen veroordeeld tot vijftien jaar effectieve gevangenisstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank (TBS) voor poging tot terroristische moord. Abubakar S. wilde samen met zijn vrouw, die acht jaar cel kreeg, een aanslag plegen in de joodse buurt en op een LGBTQ-bar in Antwerpen. Het openbaar ministerie had achttien jaar

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren nadat hallucinante beelden opduiken: “Drugs of gsm’s over de muur? Niet te voorkomen”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede

Dinsdag werd met een eerste kolomzetting het startschot gegeven van bedrijvenpark ‘Steenpoort’ langs de Bruggesteenweg in Gits. Het gaat om een project van LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose.
The post Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »