Al 25 doden bij hevige regenbuien in het zuiden van India

Intense moesonregens met daarop volgende overstromingen hebben in het zuiden van India al minstens aan 25 mensen het leven gekost. Duizenden mensen werden geëvacueerd. Dat laten de autoriteiten maandag weten.

 

Meer krantenkoppen in België

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

ESA: “Methaanuitstoot stijgt zorgwekkend, ondanks beloften”

Vrijwillige afspraken tussen landen om hun methaanuitstoot drastisch te verlagen, leveren nog niet de gewenste resultaten op. Integendeel: de wereldwijde uitstoot van het krachtige broeikasgas blijft wereldwijd stijgen, waarschuwt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in een dinsdag verschenen rapport. De onderzoekers zien nog geen tekenen dat dit binnenkort gaat veranderen: “De trends gaan precies de tegenovergestelde kant op van wat nodig

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »