Achttien sterke kandidaten bij Groen

Groen gaat in Oostkamp met 18 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. “We hebben gekozen om met allemaal sterke kandidaten naar de kiezer te trekken. We hebben geen volledige kieslijst maar we gaan resoluut voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We hadden niet de bedoeling om de lijst aan te vullen, maar we zien wel dat het niet makkelijk is om gemotiveerde mensen te vinden die tijd willen vrijmaken om zich politiek te engageren”, horen we van huidig gemeenteraadslid Carol Cartigny (49), die de Groen-lijst trekt. Gemeenteraadslid Geert Vercruyce (52) staat op de tweede plaats.

Nieuwe gezichten

De lijst telt ook een aantal nieuwe gezichten onder wie gewezen kinderburgemeester Toon Claes (19) uit Ruddervoorde op de vijfde plaats. Hij volgt de richting bio-ingenieur-wetenschappen en is al van jongs af aan in politiek geïnteresseerd. “Ik ben ook schepen van Milieu geweest in de kindergemeenteraad in de periode 2018-’19 en ben al zeer lang een fan van Kristof Calvo. Ik heb zelf eens een dag mogen meelopen met hem in het parlement. Dus mijn keuze voor Groen is een logisch gevolg. Ik heb wel politieke ambitie en hoop ooit in het Europees parlement te zetelen”, vertelt Toon. Andere nieuwe gezichten zijn Patrick Vanden Berghe (57) uit Oostkamp op plaats 4, Veerle Meeus (70) uit Waardamme op plaats 8, Dimitri De Prest (54) uit Oostkamp op plaats 9 en Rune Vercruyce (23) uit Oostkamp op plaats 10.

Vertrouwde gezichten

De vertrouwde gezichten die ook bij de vorige verkiezing op de lijst Groen stonden zijn: Eva Schuermans (37) uit Ruddervoorde, Jens Casier (41) uit Oostkamp, Luc Debuyst (68) uit Moerbrugge, Hilde Naessens (60) uit Moerbrugge, Ruddervoordenaar Frank Taveirne (68), Rein De Puysseleyr (69) van de Baliebrugge, Luc Emaer (63) uit Oostkamp, Lieve Devynck (84) uit Oostkamp en Sam Vandenberghe (40) uit Oostkamp. De lijst Groen wordt geduwd door Nancy Kerckhof (57) uit Oostkamp. (GST)

The post Achttien sterke kandidaten bij Groen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails die in omloop zijn. De mails lijken afkomstig van een medewerker van AGSO Knokke-Heist waarin om een betaling wordt gevraagd. In werkelijkheid gaat het om oplichters.
The post Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »