10.000 werknemers uit hotelsector in VS staken voor meer loon

Zo’n 10.000 werknemers uit de hotelsector in de Verenigde Staten hebben uitgerekend tijdens het huidige verlengde Labour Day-weekend het werk neergelegd. Ze vragen meer loon en betere arbeidsomstandigheden. 

Meer krantenkoppen in België

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Klaas Lievrouw versterkt SV Moorsele: “Hier is veel kwaliteit”

SV Moorsele opende het nieuwe seizoen met een 1-0-zege tegen Komen-Waasten. Met dezelfde cijfers trokken de jongens van T1 Kevin Vandecasteele vorig weekend op Zonnebeke aan het kortste eind. Eén doelpunt uit twee wedstrijden! Zou het kunnen dat het Moorsele ontbreekt aan scherpte voorin? “Helemaal niet. Eenmaal we op topsnelheid komen zullen die goals wel komen”, maakt nieuwkomer Klaas Lievrouw

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

“Ze kenden elkaar al van in de crèche”: vriendendienst werd Amel (19) en Junior (19) fataal

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het gewild hebben”,

Lees meer »

Jumpingweekend was schot in de roos

Het voorbije jumpingweekend van Ruiterclub Groenhove was weer een schot in de roos. Er werd gesprongen in de buitenbaan van de gelijknamige manege aan de Bosdreef. Het talrijk opgekomen publiek genoot van het jaarlijkse evenement, dat de belangrijkste organisatie van de ruitervereniging is.
The post Jumpingweekend was schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket

G&V Breakpoint Basket Waregem kruist dit weekend de degens met de buren van Bobcat Wielsbeke. De ploeg van Ine Parmentier won op de eerste speeldag op het veld van BBC Vanuxeem Ploegsteert Heuvelland met 39-55.
The post Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus

Tijdens Kunstzomer, elke zondagnamiddag tot eind september van 14 tot 18 uur, toont ArtChurchRochus aan de Doorniksewijk het werk van hedendaagse kunstenaars, zowel traditionele werken als moderne installaties. In de sacristie van de voormalige Sint-Rochuskerk presenteert Christien Dutoit (68) een selectie van haar dynamische keramieksculpturen.
The post Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus appeared first on

Lees meer »