Zomer was veel natter dan gemiddeld

De zomer was veel natter dan gemiddeld, zo blijkt uit het klimatologisch overzicht van het KMI. Augustus was dan weer de elfde opeenvolgende maand met meer neerslag dan gemiddeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden. Producent René Vlaeyen legt aan de ‘Gazet van Antwerpen’ uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Wandelaars moeten weglopen wanneer plots gigantische rotsblokken naar beneden vallen

Een man heeft zondag veel geluk gehad toen hij tijdens een wandeling in Bageshwar, India enkele vallende rotsblokken kon ontwijken. Het land heeft de laatste tijd te kampen gehad met zware regenval, wat heeft geleid tot aardverschuivingen en overstromingen. Autoriteiten gaven al het advies om extra waakzaam te zijn en indien nodig te evacueren wanneer huizen het risico lopen op

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Djoels opnieuw aan het werk in Hooglede

Kunstenares Djoels werkte sinds donderdag 29 augustus tot 2 september aan een gigantisch portret van Warden Oom op de zijgevel van vrijetijdspunt Trimard. “De naam Trimard verwijst naar een van de meest succesvolle boeken die Warden Oom heeft geschreven. Het boek Trimards vertelt het verhaal van seizoensarbeiders die naar Frankrijk trokken. Residentie Zevekote, gelegen boven
The post Djoels opnieuw

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels blijft aanhouden: vakbonden willen in gesprek gaan over teruggave ‘gegijzelde’ sleutels, directie is bereid heropstart fabriek te bespreken

De gemoederen aan de Audi-fabriek in Vorst zijn even gekoeld na de grimmige sfeer van vanochtend. De vakbonden laten weten dat ze streven om zo spoedig mogelijk in gesprek te gaan met de directie over de teruggave van de sleutels van heel wat nieuwe wagens die zij in beslag namen. Momenteel hebben de bonden geen toegang tot de fabriek, waar

Lees meer »

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »