Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen”

Het vrouwenteam van KSV Bredene maakte voor dit seizoen de promotie naar eerste nationale. Zaterdag 31 augustus is er om 15 uur hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij KRC Genk B.

KSV Bredene speelde vorig seizoen onder leiding van het trainersduo Karim Stockx en Andy Vanhulle kampioen. Voor beiden hun eerste titel. Samen zijn ze met het ganse team klaar voor hun nieuwe uitdaging, in eerste nationale. “Ik ben alvast tevreden over de voorbije voorbereiding. Qua niveau waren de tegenstanders vergelijkbaar met vorig seizoen”, opent Stockx.

“De wedstrijden die we moesten winnen hebben we gewonnen. Aan de matchen tegen de Super League-ploegen hebben we een goed gevoel aan overgehouden. De competitie mag beginnen.”

En dat is zaterdag in Limburg op bezoek bij KRC Genk B. “Het zal afhankelijk zijn met wat voor type ploeg zij opstarten. Al of niet met speelsters uit de Super League. Kunnen we daar een goed figuur slaan, volgen er met Alken en Tienen twee tegenstanders die een beetje met ons vergelijkbaar zijn. We zien wel. Alles hangt af van de vorm van de dag.”

Open reeks

De doelstelling deze zomer was vooral om de groep samen te houden. Volgens de coach is het opnieuw een goede mix met inzet, doorzettingsvermogen, jong geweld en mensen met ervaring.

Niemand weet voor wie de favorieten-rol dit seizoen is weggelegd

“Met uitzondering van Charlene Verheecke die gestopt is, zijn we daar in geslaagd. In de breedte zijn we versterkt met Marith Decabooter van Club Brugge, de tweeling Sharona en Sylvana Tieleman vanuit Aalst, Lore Neckkebroeck van Femkes Merkem en Alaia Annot die nog bij ons was aangesloten en die er terug bij is. Met deze groep zijn we voldoende gewapend om in eerste nationale niet in de problemen te komen. Al weet je nooit, want ik verwacht een open reeks”, aldus de trainer.

“De voorbije jaren had je altijd een favoriet als ploeg, zoals Westerlo. Daarvoor Kontich en Mechelen. Dit jaar ligt het open. Misschien komt er na vijf matchen in die zin meer duidelijkheid wie zich kan of gaat profileren.”

(AC)

The post Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks motregen zetten Green Onions Grote Markt in vuur en vlam

Zaterdagavond vanaf 20.30 uur ging het gratis optreden van de populaire rockcoverband Green Onions door op de Grote Markt. Zoals verwacht bracht de medleyband iedereen aan het dansen. De onuitputtelijke energie van zanger Marino Dendooven en de muzikanten was aanstekelijk en leverde de band een eensgezinde ‘we want more’ op van het publiek.
The post Ondanks motregen zetten Green

Lees meer »

Sanapolis opent jeugdverblijf

De site Sanapolis blijft in volle ontwikkeling. Naast een brasserie, een kinderboerderij en toeristische en sportieve functies komt er nu ook nog een jeugdverblijf bij. “Het is bovendien een volledig inclusief jeugdverblijf, zodat ook jongeren met een beperking er terechtkunnen”, zegt CEO Luc Verhulst.
The post Sanapolis opent jeugdverblijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump reageert giftig op Taylor Swifts steun aan Kamala Harris: “Ze zal er een prijs voor betalen”

Taylor Swift steekt het niet onder stoelen of banken: ze zal deze presidentsverkiezingen stemmen op Kamala Harris. Die keuze maakte ze woensdag ook nog eens bekend op Instagram na het verkiezingsdebat tusen Trump en Harris. Iets waar de Amerikaanse oud-president Donald Trump (78) niet mee gediend is. “Ik was toch al geen fan van haar”, vertelt hij aan ‘Fox News.

Lees meer »

Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot”

Op zaterdag 21 september is er de achtste editie van Bère retrokoers. Het wordt opnieuw een knotsgekke bedoening voor zowel peuters, kleuters, jongeren als volwassenen. Het team heeft alles in het werk gesteld om er opnieuw een boeiende en prijzenrijke editie van te maken.
The post Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot” appeared first on

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »

“Ons zelfbehoud is in gevaar”: Mario Draghi luidt alarmbel over concurrentievermogen EU

“Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we vrezen voor ons zelfbehoud.” In zijn langverwacht rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen trekt oud-ECB-voorzitter en voormalig Italiaans premier Mario Draghi aan de alarmbel. Hij heeft een rist voorstellen klaar om de EU snel weer competitiever te maken op het wereldtoneel, maar zoals verwacht breekt hij daarbij ook een

Lees meer »

Duitse gerecht legt beslag op grootste bordeel van Europa

Dit is ‘Pascha’, het grootste bordeel van Europa. Achter een opvallend flashy roze gevel in Keulen werken tot 120 prostituees en passeren een slordige 1.000 klanten per dag. Maar mogelijk is het gedaan met de pikante pret. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ is het megabordeel in beslag genomen door de autoriteiten. Alles draait om een onderzoek waarbij een professionele bende

Lees meer »

Nicole de Moor (CD&V) laakt dreigement Hongaarse staatssecretaris om migranten op de bus naar Brussel te zetten: “Dit is onaanvaardbaar”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) keurt de uitspraken af van de Hongaarse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Bence Rétvàri om asielzoekers met bussen naar Brussel te brengen. Op die manier wil de Hongaarse regering druk uitoefenen op de Europese Unie, die volgens haar Hongarije verplicht om asielzoekers op te vangen. De Moor vindt de uitspraken schadelijk voor

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

West-Vlaamse wijnbouwers verwachten mindere oogst door nat voorjaar en … hongerige reetjes

De West-Vlaamse wijnbouwers kijken over het algemeen positief vooruit naar de komende oogst. “We zullen een tiental dagen later oogsten dan vorige jaren. De kwaliteit van de druiven ziet er voorlopig nog zeer oké uit. Het volume van druiven zal waarschijnlijk ook wat minder zijn, maar dat is niet te vergelijken met de Limburgse wijnbouwers, die verliezen hebben door de

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »