Vliegtuigje stort neer op woonwijk in Oregon: 3 doden, duizenden mensen zonder stroom

In de Amerikaanse staat Oregon is een vliegtuigje neergestort in een woonwijk. Bij de crash zijn 3 mensen om het leven gekomen: de 2 inzittenden van het vliegtuigje en een bewoner van de wijk. Duizenden mensen zaten na het ongeval zonder stroom. 

Meer krantenkoppen in België

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »