Vernieuwd gemeentehuis De Haan wordt ingehuldigd op Open Monumentendag

De voorbije 2,5 jaar onderging het gemeentehuis van De Haan, dat onderhevig was aan vocht en betonrot, een grondige restauratie.

Het dak werd vernieuwd en de gevels kregen een nieuwe pleister- en verflaag. Ook de iconische Belvedèretoren, een van de oudste erfgoedelementen van het pand, werd gerestaureerd en prijkt nu weer bovenop het gemeentehuis.

Momenteel wordt nog de hand gelegd aan de galerij en de directe omgeving rondom het gebouw. De ommuring is hersteld en uitgebreid en nu zijn de groenzones en de parking achteraan aan de beurt. Tijdens Open Monumentendag, op zondag 8 september, wil het gemeentebestuur graag samen met de inwoners toosten op deze renovatie.

“We zetten de deur van het gemeentehuis open en nodigen alle inwoners uit om tussen 10 en 13 uur doorlopend een bezoek te brengen aan het gebouw en te genieten van enkele verrassende muzikale acts en een drankje”, klinkt het.

(WK)

The post Vernieuwd gemeentehuis De Haan wordt ingehuldigd op Open Monumentendag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt”

“Nog eentje kan de laatste zijn”, met die slogan lanceert Essevee een campagne die iedereen moet aanmoedigen om bewust na te denken over de gevolgen van alcohol achter het stuur.
The post Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met dank aan Lisa Hanze: Voodoo Village dorp van liefde en connectie (en zo weinig mogelijk gsm’s)

Voodoo Village. Veelzijdig, verrassend en verbindend. Grimbergs elektronisch en populair mini-dorp waar de Voodoo People – over zaterdag en zondag heen in totaal met 30.000 – zich onderdompelen in de vetste ravedecors (The Forest!). Terwijl in ‘The Oracle’, een uniek Belgisch festivalcocon, deconnectie moet leiden tot reconnectie. Gsm’s zijn er niet toegelaten. Met dank aan Lisa Hanze (29) en Maxim

Lees meer »