Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.

Het Prinses Stefanieplein is het weekend van 30 augustus en 1 september opnieuw omgetoverd tot het charmantste terras van Oostende. Je kan er bij 23 standhouders terecht om het lekkerste wat Vlaanderen te bieden heeft te proeven: van garnaalkroketten tot Limburgse vlaaien. Aan de bar kan je dan weer kiezen uit 10 traditionele streekbieren.

Verse vlaaien

Een bijzonder extraatje dit jaar is een Limburgse bakker die zijn oven heeft meegenomen naar Oostende en verse vlaaien bakt. “Ik had in de werkgroep al eens gezegd dat als de Europese erkenning voor onze Limburgse vlaai binnen was dat ik ze zou komen bakken op de streekproductenmarkt in Oostende. Dit jaar was het zover en moest ik mijn belofte nakomen natuurlijk. Het is heel leuk om eens het volledige proces te kunnen tonen. Zo’n product heb je niet in 1, 2, 3 gemaakt. Daar is wel wat werk aan, maar het is een passie voor mij.”

Erfgoed

Willy Deschildre keek met trots terug op de tien jaar dat de markt al georganiseerd wordt. “In het begin kregen we maar toestemming om het eenmalig te organiseren. Ondertussen hebben het aantal deelnemers stelselmatig kunnen verhogen en zijn we verhuisd naar het grotere Prinses Stefanieplein. ”

“Mensen kunnen hier proeven van de echte Vlaamse producten waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Alle standhouders zijn fier op hun product en vertellen er graag meer over. Wij zijn erfgoed dat iedereen kan waarderen en consumeren”, aldus Deschildre.

Je kan er zondag nog terecht van 11 tot 18 uur.

(LB)

The post Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Misnoegde werknemers verzamelen aan Audi-fabriek: blokkade gaat voort, personeel wordt niet meer betaald

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site aan de Brits Tweedelegerlaan. Dat bevestigde vakbondsafgevaardigde Ludovic Pineur aan Belga kort voor 6 uur. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. Dat liet een andere vakbondsbron weten.

Lees meer »

Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding

Maandag was het exact 80 jaar geleden dat Blankenberge bevrijd werd door de Canadese troepen en er een einde kwam aan vier jaar Duitse bezetting. Naar aanleiding hiervan plaatste vredesactivist Piet Wittevrongel een kunstwerk in de Sint-Rochuskerk.
The post Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

EK wielrennen is grootste operatie ooit voor politie in Limburg

Het EK wielrennen dat vanaf woensdag van start gaat in Hasselt, Heusden-Zolder en omgeving is voor de lokale politie in Limburg het grootste evenement dat ze ooit heeft georganiseerd. Er worden helikopters en drones gebruikt, maar ook agenten worden op verschillende manieren ingezet. Op bepaalde dagen zijn er meer dan 450 politiemensen operationeel.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging rond bellen achter het stuur: “Gsm-gebruik is één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen”

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »