Steeds meer kinderen zijn bijziend: “Kinderoogartsen raden de 20-20-2-regel aan”

Geen camera zo gesofisticeerd als onze ogen. Het zijn wonderen der anatomische techniek die ons in staat stellen de wereld te zien zoals die is. En toch ook weer niet. “We kijken met onze ogen, maar we zien met onze hersenen”, zegt oogexperte Heleen Delbeke (UZ Leuven).

 

Meer krantenkoppen in België

CM-baas Luc Van Gorp: “Toen we afscheid namen, bij de voordeur, wisten we dat het de laatste keer kon zijn”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »

Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het was nu of nooit”

Vanuit Aalter streken Alain en Inge vier jaar geleden neer in Dentergem, waar ze nu met hun Dentergems Smulhoekje niet meer weg te denken zijn. “We bereiden hier alles zelf en super vers”, zegt Alain die ook 30 jaar als slager werkte.
The post Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege

KWS Houthulst A pakte zijn eerste overwinning in eerste provinciale. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Male werd het 2-0. Damon Dumoulin scoorde beide doelpunten en heeft zo momenteel alle doelpunten gescoord dit seizoen voor zijn club.
The post Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »