Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.

Tot nu bestond die uit zes vertegenwoordigers van het vroegere AZ Damiaan en zes vertegenwoordigers van de stad (telkens twee van de stad, OCMW en voormalige Serruysziekenhuis). Bart Tommelein had het voorzitterschap. Iets waarop hij vaak werd aangesproken, maar het voorzitterschap was wel verbonden aan het mandaat van burgemeester en niet aan zijn persoon. Het evenwicht 6-6 en voorzitterschap voor de stad was destijds een van de items bij de fusie tussen beide ziekenhuizen.

In de nieuwe samenstelling geeft de stad vier mandaten en het voorzitterschap op en houdt twee mandaten, evenals het voormalige AZ Damiaan. Na vragen van John Crombez op de raadscommissie motiveerde burgemeester Bart Tommelein (Open VLD): “Het is een afspraak binnen de huidige raad van bestuur om naar een verdere professionalisering te gaan. Er zullen nog twee vertegenwoordigers zijn van de stad en twee van AZ Damiaan; de rest zullen externe experten zijn.”

“We zullen ook het voorzitterschap in handen geven van een onafhankelijke die over de expertise beschikt om zo’n ziekenhuis te leiden.” Het stadsbestuur bevestigde dat er geen noodzaak was, maar dat het om een beleidskeuze ging. De namen zullen in de volgende legislatuur ingevuld worden.”

Lastig

Crombez reageerde nadien verbaasd: “Het was een belangrijke belofte dat het publieke nog voldoende stemmen zou hebben in het nieuwe ziekenhuis. Dat verdwijnt. Zowel de insteek om dat uit handen te geven als de timing op enkele maanden voor de verkiezingen vind ik lastig.”

(EFO)

The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Handzame ontvangt titelkandidaat De Haan: “We hebben niets te verliezen”

Onder leiding van nieuwe trainer Gunther Gesquière pakte NSVD Handzame op de eerste speeldag overtuigend drie punten bij Doomkerke (1-5). De eerste thuismatch van het seizoen leverde een eerste nederlaag op. Kanegem kwam met 0-3 winnen. Zondag komt leider De Haan op bezoek.
The post Handzame ontvangt titelkandidaat De Haan: “We hebben niets te verliezen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

15 cursisten Eerste Hulp Verlener Rode Kruis en drie simulanten krijgen brevet

De afgelopen maanden organiseerde het Rode Kruis een basiscursus EHBO, die op de nodige belangstelling kon rekenen. Op de brevetuitreiking benadrukte afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Hinterland Dieter Debacker het belang van deze vrijwilligers, die zich niet alleen engageren tot het volgen van de cursus maar ook steeds aanwezig zijn op evenementen allerhande en altijd paraat
The post 15 cursisten

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbe­nen-incident’: “Blanka en ik hebben een goede verstandhouding”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »