Pablo Castrillo klautert naar tweede zege, O’Connor behoudt nipt leiderstrui

 

De Spanjaard Pablo Castrillo beleeft de week van zijn leven. Op de klim naar Cuitu Negru zwoegde de 23-jarige Castrillo naar zijn tweede zege in drie dagen. Primoz Roglic kon iets meer dan een halve minuut inlopen op rodetruidrager Ben O’Connor en volgt nu op minder dan een minuut.

 

Meer krantenkoppen in België

Zieke Yves Lampaert past voor het EK, twee vervangers aangeduid

Yves Lampaert kan later deze week zoals verwacht wegens ziekte niet deelnemen aan de tijdrit op het Europees kampioenschap wegwielrennen in Limburg. Dat heeft Belgian Cycling maandag gemeld. Victor Vercouillie is zijn vervanger en zal de tijdrit afwerken samen met Victor Campenaerts. In de Mixed Team Relay neemt Edward Theuns Lampaerts plek in.
The post Zieke Yves Lampaert past

Lees meer »

“Verenigd Rusland” van Poetin claimt overwinning bij regionale verkiezingen

De partij “Verenigd Rusland” van president Vladimir Poetin heeft de overwinning opgeëist bij de regionale verkiezingen in het land die afgelopen weekend plaatsvonden in 83 regio’s in het land. Tijdens een persconferentie heeft de interim-secretaris van het algemeen comité van de partij, Vladimir Jakoesjev, gezegd dat de kandidaten van de partij alle 25 mandaten voor regionale leiders die op het

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

2 verdachten in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) mogen gevangenis verlaten

2 verdachten, een 53-jarige vrouw en een 28-jarige man, die waren aangehouden in het onderzoek naar de dood van het 11-jarige meisje Firdaous, mogen de gevangenis verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het meisje stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. De vrouw is onder elektronisch toezicht geplaatst, de man mocht de

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

Politie rukt massaal uit naar Brugse school nadat ex-leerling weinig geruststellende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school omdat een ex-leerling via sociale media beelden deelde van de school met weinig geruststellende boodschappen. De man – een meerderjarige – werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Een regering tegen Kerstmis? Dan belanden we in de problemen”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »