Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes

Volkstuin Zeegroentje, dat inmiddels aan zijn vierde seizoen zit, kende op 15 augustus een bijzonder geslaagde opentuindag. Meer dan 400 bezoekers kwamen langs om de tuin te verkennen en de sfeer te proeven.

Tot in de vooravond was het een voortdurende stroom van geïnteresseerden, al dan niet met groene vingers. “Hoewel velen de volkstuin al kenden, bood deze opentuindag de kans om kennis te maken met de verschillende tuiniers en hun technieken.”

“Bezoekers konden deelnemen aan rondleidingen door de wijngaard van Zeewientje, proeven van hapjes uit de tuinen, zelfgemaakte wijnen, advocaat, confituren, kruidenthee, Chinese hapjes en genieten van een assortiment streekbieren”, vertelt Johan Töpke.

Ongekende passie

Dit halfoogstevenement was niet alleen een gelegenheid om samen te komen en het voorbije tuinseizoen te vieren, maar ook om de groeiende belangstelling voor groen, natuur en gezond voedsel te onderstrepen. Steeds meer mensen, vooral zij die in appartementen in Middelkerke en Westende wonen of in een van de aanpalende woonzones, zoeken naar een stukje groen, zij zien de volkstuin steeds meer als een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats.

De tuinders van Zeegroentje hebben dit seizoen met ongekende passie gewerkt aan hun percelen, waar ze een rijke variëteit aan smakelijke groenten en fruit verbouwen. Veel van deze verse producten zijn inmiddels zorgvuldig ingemaakt, geweckt of ingevroren om zo de opbrengst te kunnen bewaren.

“De volgende afspraak op onze agenda is het jaarlijks Landbouwweekend op de zeedijk in Middelkerke op 21 en 22 september waar de bezoekers onder andere kunnen proeven van onze zelfgemaakte pompoenwafeltjes en als seizoenafsluiter hebben wij eind oktober onze reuze fin-de-saison barbecue, waarbij alle leden van de volkstuin samenkomen”, geeft Töpke nog mee.

Wachtlijst

Opvallend is de groeiende vraag naar tuinpercelen bij Zeegroentje. Met 53 volledig bezette tuinen is er zelfs een wachtlijst ontstaan voor het seizoen van 2025. “De tuiniers zijn ontzettend trots op wat ze hebben bereikt in hun vierde seizoen. Het is geweldig om te zien welke diversiteit ze in onze tuinen hebben. We verwelkomen graag alle geïnteresseerden op onze wachtlijst en hopen dat nog meer mensen met groene vingers kunnen genieten van hun eigen kweek”, besluit Johan.

(PG)

Info: Johan Töpke (0477 70 72 74 of [email protected])

The post Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Comeback van Cuesta na tien jaar zorgt weer voor opmerkelijke kunst in Tielt

Cuesta is terug. Op verschillende locaties in Tielt is de opbouw van acht kunstwerken deze week van start gegaan. En wie zich de vorige edities herinnert, weet dat het allesbehalve een klassieke ‘beeldenroute’ wordt. Zo komt straks in de Tramstraat een levensgrote kopie van de ajuinvormige spits van de Hallentoren. “Dat werk is een knipoog naar de fusie”, weet curator

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de wasmachine: “Er zit asbest in je leiding”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak zal vandaag niet getuigen op proces wegens een dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pelicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft vanochtend een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pelicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »