Officieel warmste 1 september ooit gemeten, en de temperatuur kan nog oplopen

Vandaag is de warmste eerste september sinds het begin van de metingen. Dat meldt het KMI zondagnamiddag. Mogelijk kan de temperatuur nog oplopen en vanavond is er kans op enkele geïsoleerde (onweers)buien.

 

Meer krantenkoppen in België

Dam in Polen stroomt over, waterpeil boven kritiek niveau op 85 plaatsen – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, rampgebied in Oostenrijk uitgebreid naar 42 gemeenten

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Dodentol na Israëlische aanvallen in Syrië loopt op tot 14

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het werken in Plopsaland: “Arbeidsauditeur spreekt zich enkel uit over strafrechtelijke luik”

Het onderzoek van de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland spreekt zich enkel uit over het strafrechtelijke luik. Het onderzoek spreekt zich daarentegen niet uit over het functioneren van een aantal voormalige werknemers, zo reageert Studio 100 dinsdag.
The post Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het

Lees meer »

Directrice Antwerpse gevangenis boos en ontgoocheld na verkrachting hulpverlener: “Beu dat het altijd onze schuld is”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. Het is het tweede zware incident in de Antwerpse gevangenis dit jaar. Gevangenisdirectrice An Janssens is kwaad. Op de gedetineerde, maar ook op het systeem. “Mensen vragen zich af wat dat nu allemaal is, daar in de gevangenis van

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Financieel wordt het lastig, haar vertrek”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) uit ‘Blind getrouwd’. Het is nu aan kersverse echtgenoot Simen (31) om aan dat patroon een einde te maken. Al staat hij voor een stevige opdracht, want hij zal niet alleen het vertrouwen van zijn bruid, maar ook van haar broer, soulmate én huisgenoot

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

En plots zit er een dildo in je rugzak: groep vrienden gaat viraal na hilarische controle op Brussels Airport

“Michiel, wat is er”, roept een van zijn vrienden al gierend met een Limburgse tongval. Enkele tellen ervoor ontdekt een securityagent tijdens de veiligheidscontrole op Brussels Airport een dildo in de rugzak van de jongeman. Kennelijk ook een verrassing voor Michiel zelf, zo verraadt het schaamrood op zijn gezicht. Van je vrienden moet je het hebben.

Lees meer »