Nieuwe open brief van anonieme medewerkers schijnt ander licht op VRT-ontslagen: “Eerste brief is slag in ons gezicht”

De ontslagen van creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir blijven beroeren onder de Reyerstoren. Een open brief met de titel ‘Een zwarte dag voor de VRT’ wordt nu beantwoord met een nieuwe open brief die de teneur in de eerste hekelt. Achter de nieuwe brief zitten medewerkers die het toxisch leiderschap hebben aangekaart bij de afdeling Welzijn van de VRT. “We voelen ons opgejaagd.” 

Meer krantenkoppen in België

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »

Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas”

Cindy Dewaele en Nico Hoste verhuren vanaf komend weekend een vakantiewoning in de Zonnebekestraat, vlakbij hun woning in Sint-Juliaan. In vakantiewoning ’t Goe Humeur kan je met 12 personen genieten van het prachtige uitzicht en de rust tussen de koeien.
The post Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »