Neen, Oekraïne verbiedt niet het Christendom, maar Oekraïens-orthodoxe kerk moet wel breken met Moskou

Verbiedt Oekraïne het Christendom? Volgens verschillende berichten op sociale media is dat het geval. Maar dat klopt niet. De verwarring zit in een nieuwe wet die wel één van de twee grote orthodoxe kerken in Oekraïne viseert, omdat die te nauwe banden heeft met Rusland. 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Gezinnen met jonge kinderen in Brugge die uit huis gezet worden, kunnen terecht in noodwoning bij ‘Een HUIS-houden’

In het Brugse Stubbekwartier is een woning in gebruik genomen in het kader van ‘Een HUIS-houden’. OCMW Brugge investeerde met de steun van de Nationale Loterij in de opfrissing van het pand. Zo willen ze jonge kinderen tot 6 jaar en hun gezin, een passende woonoplossing bieden bij een uithuiszetting.
The post Gezinnen met jonge kinderen in Brugge die

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Kalm, Waes. Meditatie is niet voor iedereen

Helemaal “bevredigd” kwam Tom Waes uit een medi­tatiesessie, overtuigd dat hij moest leren om de tijd te koesteren en ervaringen te appreciëren. Moeten we dan maar allemaal aan de meditatie om rust te vinden? “Onderdrukte emoties kunnen naar boven komen.”

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »