Nederlander (22) in kritieke toestand na mislukte salto van duiktoren in Oostenrijks avonturenpark

Zijn salto voorover van een 10 meter hoge duikplank in een outdoor-avonturenpark in Oostenrijk is voor een 22-jarige Nederlander vreselijk misgegaan. De twintiger kwam verkeerd terecht na zijn zogenoemde frontflip in Area 47 in de deelstaat Tirol. 

Meer krantenkoppen in België

Cercle wisselt in 1/16e finales thuisvoordeel en ontvangt Olympic Charleroi in Brugge

De kalendercommissie van de Pro League heeft vrijdag de definitieve speelmomenten van de zestiende finales in de Beker van België (Croky Cup) bekendgemaakt, de ronde waarin de eersteklassers instromen en waarvoor maandag geloot werd. Voor één wedstrijd wisselt het thuisvoordeel: na overleg met ?het stadsbestuur van Charleroi werd beslist om ?het duel tussen Olympic Charleroi (1e Afd.) en Cercle Brugge

Lees meer »

Vannacht eerste (en laatste?) debat Harris en Trump: dit moet je weten

Alle ogen zijn vannacht gericht op het allereerste (en wellicht enige) televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Meteen de eerste keer ook dat de twee oog in oog met elkaar zullen staan, want ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dit debat komt op een cruciaal moment in de verkiezingsrace. Dit moet je alvast weten.

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart

De eerste verkoopfase van woonproject De Lange Thuyn is opgestart. De West-Vlaamse Intercommunale realiseert er samen met het lokaal bestuur en woonmaatschappij Zetus een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden.
The post Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood

Op woensdag 30 oktober organiseert Kiwanis Kortrijk Ring een bijzondere benefietfilmavond in Kinepolis Kortrijk, met als doel fondsen te werven voor kinderen in nood in de regio Kortrijk. Tijdens deze avond wordt de film ‘Milano’ vertoond met onder meer Matteo Simoni.
The post Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer

“Vol verbazing en ontsteltenis. Zo heb ik het interview met Jackie Vercamer in jullie krant gelezen.” CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de lijsttrekker van de Houthulstse Vlaams Belang-lijst. “Wij staan voor een beleid waar elke mens telt. Dat is bij hen niet het geval.”
The post “Die man wil Houthulst terug in

Lees meer »

Toertocht mountainbike-gravelbike langs privéplekjes

Op zondag 15 september organiseert Mountainbikeclub Zewieties Waregem zijn jaarlijkse MTB Toertocht. De start is aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46. “We hopen op zowat dezelfde opkomst als vorig jaar toen we 500 deelnemers mochten verwelkomen”, vertelt organisator Christophe Piesschaert. “We hebben ons parcours ook aangepast voor gravelbikers. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen voorzien
The post Toertocht mountainbike-gravelbike

Lees meer »