Moeder van CD&V-kopstuk Hilde Crevits overleden: “Ze heeft gestreden als een leeuwin”

De moeder van Hilde Crevits is zaterdagavond overleden aan de gevolgen van kanker, zo laat de CD&V-politica zelf weten via Facebook. “Ze heeft jarenlang gestreden als een leeuwin.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Dat een vrouw verkracht wordt in de gevangenis omdat de panic button niet werkt? I want you to panic”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »

Steven Van Herreweghe doorprikt clichés in ‘Enquêtebureau’ én z’n eigen leven: “Ik kom goed overeen met nieuwe partner van m’n ex”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

Emma Bale kan altijd rekenen op liefje Jolan, zoon van Koen De Bouw: “’s Avonds dansen we in de keuken op mijn liedjes”

Met het nummer ‘Kijk niet weg’ roept Emma Bale (25) op om als omstaander in te grijpen wanneer iemand gepest wordt. Zelf denkt ze nog vaak terug aan de klasgenoot die voor haar opkwam toen ze gemene opmerkingen kreeg over haar deelname aan ‘The voice kids’. “Dat wekte jaloezie op”, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’ in een gesprek over de

Lees meer »

Hoogbejaarde giraf Barbie (24) gestorven in Planckendael

De oudste giraf van ZOO Planckendael is niet meer. De dierenarts en de verzorgers hebben Barbie in het dierenpark in Mechelen laten inslapen. Ze was 24 jaar en dat is oud voor een giraf. Het was ook te merken aan Barbie dat haar leven voltooid was: ze kon nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling.

Lees meer »

Na speculatie: Noorse politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat alom geliefde “spionwalvis” opzettelijk werd gedood

De Noorse politie zegt dat de bekende beloega Hvaldimir niét door menselijk handelen is gestorven. Zijn dood kan in ieder geval niet worden toegeschreven aan geweerschoten, staat te lezen in het voorlopige autopsierapport. Dierenrechtenorganisaties NOAH en One Whale verklaarden vorige week nog dat het beroemde dier mogelijk was doodgeschoten. De politie begon naar aanleiding van die beschuldiging een onderzoek.

Lees meer »

Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s”

Vrijdag 30 augustus was aan Steuren Ambacht de allerlaatste dag van de speelpleinwerking Jakkedoe. “De traditionele ‘frietjesdag’, waar toch een 170-tal kinderen op afgekomen is”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe. “Het dagelijkse gemiddelde de voorbije twee maanden was een 120 tot 130-tal inschrijvingen.”
The post Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »