Milan Fretin (23) uit Bredene breekt door als sprinter

In zijn eerste seizoen bij Cofidis heeft Milan Fretin (23) zich tot een te duchten sprinter ontpopt. Na een knappe ritzege in de Vierdaagse van Duinkerke mocht de Bredense Limburger ook in de Tour du Poitou-Charentes het zegegebaar maken.

“In de Arctic Race of Norway was het met een tweede plaats achter Kristoff ook al bijna bingo, maar de tweede dag ben ik daar hard gevallen. Het zwaarste is achter de rug, maar in de Poitou-Charentes heb ik gemerkt dat de conditie wel nog wat beter kan. In de eerste rit heb ik veel tijd verloren.”

De zoon van ex-renner Steve Fretin vloerde de volgende dag wel Arnaud Démare in de massasprint. “Dat gevoel om te winnen blijft super. Het is ’s avonds dan natuurlijk ook heel plezant aan tafel.”

De grote doorbraak van Fretin kwam er in de Vierdaagse van Duinkerke, die opvallend genoeg nog steeds zes dagen duurt. In Le Touquet gaf hij onder anderen Sam Bennett het nakijken, wat een dagje leiderstrui en uiteindelijk een zesde plaats in de eindstand opleverde.

“Die zege gaf superveel vertrouwen, ook binnen de ploeg. Ik kreeg kippenvel van te zien hoe ze de volgende dagen voor mij op kop reden. Na Duinkerke heb ik trouwens ook voor twee jaar bijgetekend, waardoor ik tot 2027 onder contract sta bij Cofidis.”

Renewi Tour

Ook in de World Tour liet de Genkenaar met West-Vlaamse roots zijn snelle benen zien, met bijvoorbeeld vierde plaatsen in de Tour Down Under en de UAE Tour. “Het doet goed om overal mee te sprinten voor de overwinning, ook al heb ik er enkele jaren op moeten wachten. Mijn loopbaan blijft in de goede richting verlopen, want ik heb toch weer een mooie stap vooruitgezet.”

In de Renewi Tour mag Fretin zich deze week nog eens meten met de absolute kleppers onder de sprinters. “Het is inderdaad de moeite, maar daar mag ik geen schrik van hebben. Het zou een mooi resultaat ook des te mooier maken. Ik kijk er echt naar uit om me ertussen te gooien. Het is ook altijd leuk om in eigen streek te koersen, zowel op mijn trainingsparcours in Limburg als tijdens de ritten in West-Vlaanderen. Ik zal overal supporters hebben.” (lacht)

Eigenlijk hoopte de derdejaarsprof zijn motor te vergroten in de Ronde van Spanje, maar de keuze van de ploeg viel uiteindelijk toch op een rist eendagskoersen zoals Fourmies, Koolskamp, de Omloop van het Houtland en Parijs-Tours. “De ploeg vond dat er te weinig sprintkansen waren in een harde Vuelta. Hopelijk kan ik volgend jaar wel een grote ronde rijden. Ik snap wel dat de ploeg de punten nu eenmaal nodig heeft om in de World Tour te blijven, maar het is wel een beetje jammer dat de punten tegenwoordig soms belangrijker zijn dan overwinningen.”

(AC)

The post Milan Fretin (23) uit Bredene breekt door als sprinter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Atletiekvedette McLaughlin-Levrone heeft nog wat in de tank om Memorial-publiek te verwennen: “Misschien loop ik wel onder 50 seconden”

Sydney McLaughlin-Levrone (25) zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar Brussel voor de Memorial Van Damme. De Amerikaanse atletiekvedette blikte op een persconferentie terug op haar prestaties in Parijs en ook al vooruit op de Memorial en de Spelen van 2028 in eigen land. “Ik had al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en

Lees meer »

Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp

Dinsdag 10 september vierde Maria Jonckheere haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp. Marie verblijft er sinds 2022 en is op 12 juni van dit jaar verhuisd naar de nieuwbouw van afdeling De Sterrenkijker.
The post Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Plots moest ik nóg eens beslissen om de machines uit te zetten. Ik kon het niet”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Prinses Kate is kankervrij: “Mijn chemotherapie is afgerond”

De Britse prinses Catherine (42) deelt goed nieuws met de wereld. Ze is voorlopig klaar met haar chemobehandeling. Dat laat ze weten in een post via Instagram. “Doen wat ik kan om kankervrij te blijven is nu mijn voornaamste focus. Ook al heb ik mijn chemotherapie afgerond, mijn pad naar volledig herstel is nog lang.”

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

KIJK. Vorig jaar kreeg veteraan Aaron (46) als eerste ooit een oogtransplantatie, herstel is “opmerkelijk” goed verlopen

Drie jaar geleden verloor de Amerikaanse veteraan Aaron James (46) bijna zijn volledige gezicht tijdens een werkongeval. Tijdens een marathonoperatie zorgden 120 dokters en verplegers ervoor dat Aaron een nieuw gezicht kreeg en er werd voor het eerst een volledig oog getransplanteerd. Ruim een jaar later blijkt het herstel zo goed verlopen te zijn dat de dokters hopen dat hij

Lees meer »