Man (66) dood aangetroffen op bankje in Brugge: parket onderzoekt omstandigheden

Op een zitbankje langs de Begijnenvest in Brugge, vlak bij het begijnhof, werd zondagochtend het levenloze lichaam van een 66-jarige man aangetroffen.

 

Meer krantenkoppen in België

Na zes jaar eindelijk plannen voor leegstaande handelspanden op Markt van Tielt: Immo Francois breidt uit

Vastgoedkantoor Immo Francois heeft plannen onthuld voor de uitbreiding van hun kantoor op de Markt in Tielt. Het gaat om de locatie waar tot 2018 kledingzaak Federico Moda zat. Immo Francois geeft er nu een nieuwe invulling aan. Drie panden worden samengevoegd tot één complex met naast een ruimer, nieuw kantoor op het gelijkvloers ook vijf appartementen.
The post

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Na zijn knappe goal: HLN-lezer verkiest Fransman Ousmane Dembélé tot man van de match

De Rode Duivels konden tegen Frankrijk geen revanche nemen voor de EK-uitschakeling van eerder deze zomer. De Belgen ondergingen de wet van de sterkste tegen ‘Les Bleus’, waar Ousmane Dembélé een uitblinker was. Duidelijk ook voor de HLN-surfer, die de winger verkoos tot man van de match. Eén deelnemer wint ook een duoticket voor België-Frankrijk op 14 oktober, de winnaar

Lees meer »

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

West-Vlaamse wijnbouwers verwachten mindere oogst door nat voorjaar en … hongerige reetjes

De West-Vlaamse wijnbouwers kijken over het algemeen positief vooruit naar de komende oogst. “We zullen een tiental dagen later oogsten dan vorige jaren. De kwaliteit van de druiven ziet er voorlopig nog zeer oké uit. Het volume van druiven zal waarschijnlijk ook wat minder zijn, maar dat is niet te vergelijken met de Limburgse wijnbouwers, die verliezen hebben door de

Lees meer »

Politie Oostende zet vanaf komend voorjaar voor het eerst drones in:“Heel veel mogelijkheden”

De Oostendse politie werkt volop aan het drone-project. In het voorjaar zullen de eerste teams actief worden. “Er zijn veel mogelijkheden”, zegt korpschef Philip Caestecker. De resultaten in Bredene zijn positief. “Met een drone zie je veel meer dan op een kaart of op Google Streetview”, zegt korpschef Philip Caestecker.
The post Politie Oostende zet vanaf komend voorjaar voor

Lees meer »

Brian Riemer ondergaat stresstest als toptrainer

Brian Riemer staat intern niet onder druk na een 2–2-gelijkspel en een wankele prestatie tegen Westerlo. Maar de Deen heeft wel voor het eerst af te rekenen met externe druk. De komende drie weken ondergaat hij een stresstest als toptrainer.

Lees meer »