LIVE VUELTA. Daar is Roglic! Sloveen lost O’Connor op steilste flanken van slotklim, pakt hij de rode trui?

Vlak voor de tweede rustdag moeten de klassementsrenners in de Vuelta nog eens vol aan de bak. De aankomst ligt op de Cuitu Negru, een beestachtige slotklim met een maximaal stijgingspercentage van 24%. Deelt Primoz Roglic een nieuwe tik uit aan de anderen? 

Meer krantenkoppen in België

Na speculatie: Noorse politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat alom geliefde “spionwalvis” opzettelijk werd gedood

De Noorse politie zegt dat de bekende beloega Hvaldimir niét door menselijk handelen is gestorven. Zijn dood kan in ieder geval niet worden toegeschreven aan geweerschoten, staat te lezen in het voorlopige autopsierapport. Dierenrechtenorganisaties NOAH en One Whale verklaarden vorige week nog dat het beroemde dier mogelijk was doodgeschoten. De politie begon naar aanleiding van die beschuldiging een onderzoek.

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

Na nieuw ongeval op de Semois. Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep: “Maak reddingsvesten verplicht bij het kajakken”

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

Meteorologen kondigen ‘code rood’ af in 6 landen voor explosieve weersituatie: waar in Centraal-Europa verwacht men extreme neerslag?

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

CM-baas Luc Van Gorp: “Elke avond denk ik: ik moet iets schrijven over Gaza. Maar ik doe het niet en dat is laf”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »