LIVE UNION-ANDERLECHT. Strafschop voor Union na duwen van Zanka!

Sprankelen deed Anderlecht nog niet, maar paars-wit begon de competitie wel met 10 op 12. Zetten ze die ongeslagen reeks verder in de Brusselse derby op het veld van Union? 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

VS-experte over de eerste ontmoeting tussen Kamala Harris en Donald Trump: “Een fout kan haar campagne dodelijk treffen”

Donald Trump en Kamala Harris hebben elkaar nooit voorheen persoonlijk ontmoet. Straks staan ze voor het eerst op hetzelfde podium voor hun eerste en waarschijnlijk enige debat. De regels zijn dezelfde als tijdens het Trump/Biden-debat: geen publiek in de zaal, microfoons worden uitgeschakeld bij de kandidaat die niet aan het woord is en antwoorden — die ze niet konden voorbereiden

Lees meer »

Dominique Pélicot getuigt na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Na gelekt seksfilmpje van Truiense politica: “Rondsturen is strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro”

Een kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen uit Sint-Truiden gooide vorige week plots de handdoek in de ring, nadat een oud seksfilmpje was opgedoken. Wie het filmpje rondstuurde, is volgens experts strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro. En sinds de wet in 2020 verscherpt werd, is het zelfs strafbaar om het filmpje aan iemand te tonen.

Lees meer »